|

Öldürdüğü eşinin maaşını istedi

Kendisinden boşanan eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Halil İbrahim Kızılkaya, cezaevinden SGK’ya başvurarak eşinin ölüm maaşından yararlanmak istedi. Kızılkaya mahkemeden, maaşın 2 çocuğuyla kendisine bölünmesini talep etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:54 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Erzurum'da, kendisinden boşanan eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Halil İbrahim Kızılkaya, cezaevinden SGK'ya başvurarak öldürdüğü eşinin maaşından yararlanmak istedi. Halil İbrahim Kızılkaya, maaşın 2 çocuğuyla kendisine bölünmesini talep etti. Öldürülen Neslihan Kızılkaya'nın ailesinin avukatı Muhammed Sönmez ise “Ölüm aylığı çocukların hakkı. Halil İbrahim Kızılkaya Neslihan'ı öldürmüştür. Bu olgu maaşın bağlanmasına engel bir haldir” dedi. Halil İbrahim Kızılkaya'nın başvurusu üzerine 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi verdiği mahkumiyet kararını SGK'ya göndererek bilgilendirdi.



BULUŞMADA BIÇAKLADI


28 Mart günü Palandöken'de meydana gelen cinayette, 43 yaşındaki işsiz Halil İbrahim Kızılkaya ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 31 yaşındaki Neslihan Kızılkaya şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Olaydan bir ay sonra eşi Neslihan Kızılkaya ile buluşan adam, eşini bıçaklayarak öldürdü. Kızılkaya ardından aynı bıçakla kendi boğazını keserek intihara kalkıştı.



MAAŞIN YARISI BANA VERİLSİN


Neslihan Kızılkaya toprağa verilirken, hastaneden taburcu edilen Halil İbrahim Kızılkaya tutuklandı. Kızılkaya'nın yargılama aşamasında SGK'ya dilekçe ile başvurarak, öldürdüğü eşinden kalan ölüm aylığının yarısının çocuklara yarısının da kendisine verilmesini talep ettiği ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, "Sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu karar ölüm aylığının Halil İbrahim Kızılkaya ya bağlanmasına engeldir" dedi.


#Kızılkaya
#Halil İbrahim Kızılkaya
#SGK maaşı
8 yıl önce