|

Ölen ölecek kalan kalacak

Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli pilot Binbaşı Ersel E., 15 Temmuz gecesine dair verdiği ifadede ilginç şeyler anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:30 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İfadesine başvurulan Ersel E., Etimesgut'tan helikopterlerle mühimmat taşındığını belirterek, telsiz konuşmalarında, “Genelkurmay önündeki halka ateş edin, emniyetin önündeki TOMA'ları vurun” şeklinde anonslar duyduğunu belirtti. Taburda FETÖ'cü olduğunu düşündüğü isimleri gördükten sonra darbe girişimi olacağı düşüncesinin kendisinde belirginleştiğine dikkat çeken Binbaşı E., Yarbay Erdal Başlar'ın “Ölen ölecek kalan kalacak. Herkes hesabını verecek” dediğini aktardı. Binbaşı Ersel, şöyle dedi:



YARBAYI ÖLDÜRECEKLERDİ


“Sesinden Özcan Karacan olduğunu bildiğim şahıs, 'hepsini vurun' şeklinde anons etti. Bunun üzerine kullanmış olduğum helikopteri taarruz alanının dışına, hava ulaştırma hangar önüne içindeki malzemelerle birlikte bırakarak ekibimle birlikte ayrıldım. Yarbay Murat Bolat'ın yanına gittim. 'Ne yapıyoruz' diye sordum; Bolat, 'biz bu işin hiçbir yerinde değiliz, devletten yanayız' dedi. Bolat'ın odasına silahla giren Erdal Başlar, 'herkesin bir hesabı var verecek' dedi. Albay Metin Tüzel, beni arayarak güvenli bir yere geçmemi söyledi. Bunun üzerine fidanlığa gittim. Daha sonra buraya gelen Bolat, karargaha gittiğini, kendisini az kalsın öldüreceklerini, canını zor kurtardığını söyledi. Bir kobranın havalandığını gördüm. Bu helikopter önce nizamiyeye doğru ve çevreye hedef gözetmeksizin ateş etti. Bu sırada bir Skorsky ile Yarbay Halil Gül'ün kaçtığını gördüm. Halil Yarbay gece uçan ve halka ateş eden Skorsky tipi helikopteri kullanan şahıstır. Telsiz konuşmalarından sesinden tanıdım.”



#Darbe girişimi
#Özcan Karacan
#FETÖ
#Genelkurmay
8 yıl önce