|

Ölsek de Batuhan'a kavuşsak

O gece hainlerin katletti 21 yaşında şehit edilen Batuhan Ergin'in ailesinin acısı hiç dinmedi. 15 Temmuz'da arkadaşlarına "Bu hainler vatanı ele geçirecekler. Biz burada niye oturuyoruz?" diyerek adı sonradan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'ne giden 21 yaşındaki Batuhan Ergin, kalbine aldığı tek kurşunla hayatının baharında şehit oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:31 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Batuhan Ergin'in babası Ahmet Ergin
Batuhan Ergin'in babası Ahmet Ergin

Darbe teşebbüsünün yaşandığı gün arkadaşlarına "Bu hainler vatanı ele geçirecekler. Biz burada niye oturuyoruz?" diyerek adı sonradan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'ne giden 21 yaşındaki Batuhan Ergin, kalbine aldığı tek kurşunla hayatının baharında şehit oldu. Sosyal medya hesabından Boğaziçi Köprüsü'nün girişindeki fotoğrafı eşliğinde "Eve erzak almaya değil, devlete sahip çıkmaya geldik." notunu paylaşan Batuhan, vatanı teröristlere vermemek için canını feda etti.

KALBİNDEN VURDULAR

Batuhan'ın ailesi, oğullarının vatan için şehit olması dolayısıyla hem gururlu hem de evlatlarından ayrılmanın derin üzüntüsünü yaşıyor. Batuhan Ergin'in babası 52 yaşındaki Ahmet Ergin Batuhan'ın vurulduğunu, arkadaşı Murat tarafından hastaneye kaldırıldığını gece evlerine gelen Murat'ın babasından öğrendiğini anlattı. Ergin, şöyle devam etti: "Kalbinden vurulan Batuhan olay yerinde hayatını kaybetmiş. O gece oğlumuzu şehit verdik, mekanı cennet olsun. Kötü bir geceydi. Hatırlamak bile istemediğim bir geceydi. Oğlumun haberini alır almaz hastaneye gitmek için yola çıktım. 2-3 kilometre mesafedeki hastaneye 2 saatte gidemedim. Çok karışık bir geceydi. Kimin ne olduğu belli değil, askerler, polisler birbirine girmiş, uçaklar... Kabus gibi bir gündü. Allah bir daha memleketimize böyle bir gün yaşatmasın.


ARTIK EVDE SESSİZLİK HAKİM

Baba Ahmet Ergin, darbe teşebbüsünün üzerinden iki yıl geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "2 yıl geçti, hiç iyi değiliz. Ailecek bir boşlukta gibiyiz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Çok kötü bir şeymiş. Bunu hep söylerdik ama insanın başına gelince... Bu tarifi imkansız bir acıymış. Herkesin hayalleri var. İnsan evladını kaybettikten sonra hayata dair bütün beklentileri, hayalleri bitiyor, hayat boş oluyor. Annesiyle 'Ölsek de Batuhan'a kavuşsak.' diyoruz. Artık biz de hayatı hiç ciddiye almıyoruz. Bizim evimizde artık Batuhan'dan sonra sessizlik hakim. Batuhan varken, yemek yerken, televizyon seyrederken bir muhabbet vardı. Şimdi yok. Ağabeyi odasından çıkmıyor. Biz de hanımla çok fazla muhabbet edemiyoruz. Evde bir sessizlik hakim."

#Batuhan Ergin
#15 Temmuz
6 yıl önce