|

Önce inkar sonra itiraf

Gözaltına alınan Astsubay Bayram D., Zeytin Dalı Harekatı’nda 5 ay görev yaptığını belirterek ilk önce FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etti. Ancak, daha sonra itirafçı oldu. Şüphelinin 2014 yılında Ankara’daki 3 sabit hattan 38 defa arandığı belirlendi.

Osman Özgan
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 01:42 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen ankesörlü-kontörlü telefon soruşturmaları kapsamında operasyonlar hız kesmeden devam ederken, itirafçı olanların sayıları da her geçen gün artıyor. Jandarma ayağına yönelik soruşturmada, Ankara İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan Astsubay Bayram D.’nin ankesörlü telefonlardan arandığı belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli D., ilk önce FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etti.

“İRTİBATIM YOK” YALANI

  • 2012 yılında Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na girdiğini ve 2014’te mezun olarak göreve başladığını anlatan Bayram D., “5 ay Suriye’de Zeytin Dalı Harekatı’nda görevliydim. Ben ve aile fertlerimden hiç kimsenin bu örgüt ile bağlantısı yoktur. Bu yapının herhangi bir kuruluşunda görev almadım, evlerinde ikamet etmedim. Askeri okulu tercih etmemde örgütün yönlendirme ve telkini olmadı” iddiasında bulundu. Şüpheli D., ankesörlü telefonlardan arayan kişilerin ise devre arkadaşları olduğunu savundu.

Bayram D., daha sonra verdiği ifadede itirafçı oldu ve örgütle irtibatını anlattı. Liseyi bitirdikten sonra memleketi Kahramanmaraş’tan İstanbul’a gittiğini ve burada örgüte ait evlerde kaldığını söyleyen Bayram D., “Ben, Kazım K. ve Mustafa B. 2012 yılının ilk aylarında İstanbul’a gittik. Burada bizi Ali kod isimli kişi karşıladı. Bizi Kadıköy’de bir örgüt evine götürdü. Ali’nin üst konumunda bulunan ve 4-5 evden sorumlu olan Mustafa kod adlı kişi zaman zaman eve gelir gelir ve bizi kontrol ederdi” dedi.

AYNI NUMARADAN 480 ASKER ARANMIŞ

Savcılıkça “FETÖ üyesi olmak” suçundan düzenlenen iddianamede, şüpheli, mahrem imam ile son görüşmesinin 2012 yılının son aylarında olduğunu, sonrasında bu şahıs ve başka bir örgütle bağlantılı kişi ile görüşmediğini savundu. Ancak iddianamede yer alan ankesörlü telefon dökümlerine göre, Bayram D.’nin 2014 yılında Ankara’daki 3 farklı ankesörlü-kontörlü telefondan 38 kez arandığı anlaşıldı. İddianamede, D.’nin arandığı söz konusu telefonlardan farklı tarihlerde jandarma personeli olan değişik rütbelerdeki 489 astsubayın da arandığı belirtildi.

#FETÖ
#Bayram D.
#İtirafçı
#İnkar
5 yıl önce