|

"Öncelik yönetimin değişmesi"

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Sinan Oğan, 'MHP'de yönetimin değişmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?' sorusuna, "Öncelikle tüzük kurultayının toplanması ve partimizi bir adım öteye götürecek bir yapıya kavuşturulması için çalışıyoruz. Öncelik yönetimin değişmesi" yanıtını verdi.

Yeni Şafak
21:13 - 23/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:18 - 23/11/2015 Pazartesi
Diğer

MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Sinan Oğan, MHP'nin en büyük sorununun kendisini halka anlatamamak olduğunu söyledi. Tüzük kongresini toplamayacağını açıklayan Genel Merkez'e tepki gösteren Oğan, nasıl bir MHP vaat ettiğini Al Jazeera'ye anlattı.



1 Kasım seçimlerinde oy oranı düşen, Meclis'teki sandalye sayısını ise yarı yarıya kaybeden MHP'de önümüzdeki iki ay zor geçecek. Kamuoyunun ve tabanın yakından tanıdığı Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın gibi isimler Genel Başkanlık yarışına hazırlanıyor. Ancak öncelik olağanüstü kongrede genel başkanlık yarışına izin vermeyen parti tüzüğünün değişmesi. Aday olmayı düşünen bu isimler arasında ilk açıklama Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan'dan geldi. Al Jazeera'ye konuşan Oğan'a göre MHP'nin en önemli sorunu “halka kendisini anlatamaması”. Lider pasif kaldığı takdirde partiler de kadroları ne kadar gelişmiş olursa olsun halka kendini anlatamıyor.” diye konuşan Oğan'a göre düşüş trendindeki MHP'de yönetim mutlaka değişmeli.



Siz MHP'yi halka daha iyi anlatmak konusunda ne öneriyorsunuz?

Türkiye'de siyaset maalesef lider odaklı. Türk milleti siyasi parti programından çok liderin ne söyleyeceğine bakıyor. Lider o konuda pasif kaldığı takdirde partiler de kadroları ne kadar gelişmiş olursa olsun halka kendini anlatamıyor. Biz sosyal medya dahil tüm iletişim araçlarını kullanan, gençlere ve kadınlara yeterince partinin ön saflarında yer veren aktif bir MHP inşa edeceğiz. Biz yapacağımız değişikliklerle MHP'yi Doğu ve Güneydoğu'da var edeceğiz, partimizi İstanbul'da başa güreşen bir parti haline getireceğiz.



Siz seçilemeseniz de yönetimin değişmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

Bu soruyu hak etmediğimi düşünüyorum. Biz oraya “biz olalım” diye yola çıkmadık. Biz adayız. Biz ülkücüler benden önce partim, ülkem, milletim diyoruz. Öncelikle tüzük kurultayının toplanması ve partimizi bir adım öteye götürecek bir yapıya kavuşturulması için çalışıyoruz. Bunu ülkücü irade seçecektir. Kimse “ben olmazsam tufan” anlayışında olmayacaktır. Öncelik yönetimin değişmesi.



Gelinen noktayı nasıl tarif edersiniz? Yönetim değişmezse MHP nereye gider sizce?

Ben öncelikle imzaları toplayacağımızı ve gerekli değişikliği yapacağımızı düşünüyorum. Eğer sorunuzun bir tarafında “Bu mücadele başarılı olmazsa siz ayrılır mısınız?” varsa, onun cevabı asla. Biz ihraç olduk, hukuk yoluyla geri döndük. MHP bu değişimi sağlamak zorunda aksi takdirde partiyi zor günler bekliyor. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi düşüş trendine girmiş durumda. Bu gidişatı tersine çevirmek için bu yenileşmenin bir an önce sağlanması lazım.


#sinan oğan
#mhp
#açıklama
8 yıl önce