|

Orduevini uçaksavarla basmışlar

15 Temmuz darbe girişiminde Fenerbahçe Orduevi’ni basmaya giden cuntacılara dava açıldı. İddianamede, darbecilerin orduevine, 4 adet uçaksavar silahı, 6 adet MG-3 ağır makineli tüfek ve 30 adet piyade tüfeği ile gittikleri anlatıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Monday
Güncelleme: 06:08 - 20/03/2017 Monday
Yeni Şafak
İddianamede darbeci askerilerin orduevi önüne gelişleri, silahlı bir şekilde dizilişleri ve orduevindeki rütbelilerin ikna çabalarını gösteren fotoğraflara da yer verildi.
İddianamede darbeci askerilerin orduevi önüne gelişleri, silahlı bir şekilde dizilişleri ve orduevindeki rütbelilerin ikna çabalarını gösteren fotoğraflara da yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminde 4 zırhlı askeri araçla Fenerbahçe Orduevi'ni basmaya giden 1'i üsteğmen, 3'ü uzman çavuş 40 asker hakkında “Darbeye teşebbüs” suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde savcılar Bülent Başer ve Hikmet Pak tarafından hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe Orduevi'nin işgal girişiminin, darbecilerin günler öncesinde yaptığı toplantılarda planlandığı ortaya çıktı. 15 Temmuz günü, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu'nun talimatı üzerine Yarbay Fatih Karakaya'nın emriyle, Üsteğmen Kayhan Korkmaz komutasında 3'ü uzman çavuş olmak üzere 40 askerin 4 adet zırhlı araçla Fenerbahçe Orduevi'ne intikal ettikleri anlatıldı.





FOTOĞRAFLAR İDDİANAMEDE


Orduevinin önüne 22.58'de varan darbeci askerler ve araçların orduevinin girişine konuşlanarak silahlı bir şekilde dışarıya çıkıp tertibat aldıkları belirtilen iddianamede, Fenerbahçe Orduevi'nde müdür olarak görev yapan Albay Cem Gültekin'in darbeci askerlerle müzakere yaptığı ve ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Herhangi bir olay yaşanmadan 04.00'e kadar bekleyen askerlerin, ikna edildikten sonra silah ve mühimatlarını geldikleri araçların içine bıraktıkları, orduevinde görevli rütbeli bazı askerlerin darbeci askerlere hitaben konuşma yaptıktan sonra da orduevinin içine girdikleri, araçların ise dışarıda kaldığı kaydedildi. İddianamede darbeci askerilerin orduevi önünde silahlı bir şekilde dizilişleri ve orduevindeki rütbelilerin ikna çabalarını gösteren fotoğraflara da yer verildi.





6'SI AĞIR MAKİNELİ 36 TÜFEK


İddianamede, geldikleri araçlar üzerinde yapılan incelemede darbecilerin Fenerbahçe Orduevi'ne; 4 adet uçaksavar silahı, 6 adet MG-3 ağır makineli tüfek, ile 30 adet de piyade tüfeği ve bu silahlara ait 4 bin 500 adet fişekle gittikleri ifade edildi.



ÜSTLERİNE SIK TALİMATI


Üsteğmen Kayhan Korkmaz'ın darbe girişiminde Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş'ı şehit eden, daha sonra da öldürülen darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir ile 8 kez telefon görüşmesi yaptıkları ve mesajlaştıkları ortaya çıktı. Mesajlarda, darbeci yüzbaşı Karabekir'in üsteğmen Korkmaz'dan mühimmat takviseyi istediği ve, “Üstlerine sık” yazdığı ancak Korkmaz'ın bu yazılanlara cevap vermediği belirlendi.



#15 Temmuz
#FETÖ
#Orduevi
#Fenerbahçe Orduevi
7 years ago