|

Organ bağışı sadakadır

Organ bağışının önemli bir sadaka olduğunu söyleyen Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, "Kıyamet gününde organım eksik mi dirileceğim' deniliyor. Dini açıdan bu tür tereddütlerin yeri yoktur. Biz ruhumuzla insanız, bedenimiz değil" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:25 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Organ Bağışı ve Nakli Haftası dolayısıyla birçok ilde bağış kampanyası düzenlendi.
Organ Bağışı ve Nakli Haftası dolayısıyla birçok ilde bağış kampanyası düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, organ bağışının dini bakımdan önemli bir sadaka olduğunu söyledi. Organ Bağışı ve Nakli Haftası dolayısıyla, açıklamalarda bulunan Keleş, Din İşleri Yüksek Kurulunun, 1980'li yıllarda organ bağışının caiz olduğuna dair kararlar aldığını anımsattı. Bir insanın sıkıntısını gidermenin, mümin açısından son derece önemli bir insani vazife olduğunu vurgulayan Keleş, şöyle konuştu:


ZARURET OLMASI GEREK

"(Ben kıyamet gününde organım eksik olarak mı dirileceğim) gibi çeşitli mülahazalar dile getiriliyor. Dini açıdan bu tür tereddütlerin yeri yoktur. Biz ruhumuzla insanız, bedenimizle insan değiliz. Elbette insan bedeninin belli bir saygınlığı var, o saygınlığın korunması gerekiyor. Bir zaruret olmadıkça müdahale edilmemesi gerekiyor. Ancak öldükten sonra kişinin organlarının alınıp başka insanların hayatının kurtarılması, hayatlarının devamının sağlanması dini bakımdan önemli bir sadakadır. Mümin kardeşlerimizin bu sadakadan geri kalmaması gerekir. Ancak Din İşleri Yüksek Kurulunun ortaya koyduğu şartların kesinlikle göz önünde bulundurulması gerekiyor.

#Organ bağışı
#Ekrem Keleş
6 yıl önce