|

Orgeneral Akar kararı çadırda verildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile liderler, miting alanına yakın bir noktada oluşturulan çadırda bir araya geldi. Yenikapı programında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın konuşması yoktu. O sürprizle ilgili karar çadırdaki çay sohbetinden çıktı.

Yeni Şafak
08:24 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 05:31 - 9/08/2016 Salı
Diğer
Yenikapı'da pazar günü gerçekleştirilen, 5 milyon kişinin katıldı. Liderler miting öncesi çadırda bir araya gelmişti.
Yenikapı'da pazar günü gerçekleştirilen, 5 milyon kişinin katıldı. Liderler miting öncesi çadırda bir araya gelmişti.

Yenikapı'da pazar günü gerçekleştirilen, 5 milyon kişinin katıldığı hesaplanan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde liderlerin çay sohbetinin ayrıntıları ortaya çıktı.



“Demokrasi ve Şehitler Mitingi”, Türk siyasi tarihinde uzun süredir özlenen birlik tablosunu ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile liderler, miting alanına yakın bir noktada oluşturulan çadırda bir araya geldi. Çadıra ilk gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli'nin ardından Başbakan Binali Yıldırım geldi. Yıldırım ile Bahçeli bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte çadıra geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanında Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Grup Başkanvekili Engin Altay ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yer aldı. MHP Lideri Bahçeli'ye ise Genel Başkan yardımcıları Emin Haluk Ayhan, Ruhsar Demirel ve İstanbul İl Başkanı Bülent Karataş eşlik etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile liderler yaklaşık 35 dakika çadırda kalarak sohbet etti. Liderlere çay, su, kuruyemiş ve kanepe ikramı yapıldı. Türkiye'de özlenen birlik ve beraberlik fotoğrafının çekildiği anda liderlerin ne konuştuğu büyük merak konusu oldu.



Liderler arasındaki sohbetin en önemli konusu, muhalefet liderlerine bildirilen programda olmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın konuşmasıydı. Muhalefet liderlerine, Akar'ın konuşmasına nasıl bakacakları, bir sakıncası olup olmadığı soruldu. Habertürk'te yer alan habere göre Bahçeli ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onaylamasıyla Akar'ın konuşması kesinleşti.



Sohbette Cumhurbaşkanı, miting alanını havadan görme fırsatı yakaladığını belirterek, kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Biz karayoluyla geldik. Alana girmekte güçlük çektik. Muhteşem bir kalabalık var” dediği öğrenildi. Liderler, “Hiç bu kadar büyük bir kalabalık toplanmadı” diyerek ortak görüşlerini dile getirdiler.



#Recep Tayyip Erdogan
#Demokrasi ve Şehitler Mitingi
#Hulusi Akar
8 yıl önce
default-profile-img