|

Orta gelirliye konut kampanyası: Bakan Kurum açıkladı 81 ili kapsayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM'de AK Parti grup toplantısı ardından basın mensuplarına, sosyal konut projesinin devamına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, 100 bin konutu içeren bir konut kampanyası planladıklarını projenin 81 ili kapsayacağını belirtti.

16:11 - 2/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 16:50 - 2/11/2022 Çarşamba
DHA
Orta gelir grubuna konut kampanyası
Orta gelir grubuna konut kampanyası


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, daha önce orta ve üst gelirli vatandaşlar için de kasım ayında bir konut kampanyası açıklayacakları müjdesini paylaşmıştı. Bakan Murat Kurum orta gelir gurubuna yapılacak olan konut kampanyasıyla ilgili konuştu.

Bakan Kurum orta gelir grubu konut kampanyası için ilk defa rakam paylaştı. Kurum, 81 ilde 100 bin konut yapılmasının planlandığını ifade etti.

Bakan Murat Kurum, "TOKİ Sosyal Konut Projesi ile dar gelir grubu için süreç tamamlandı. Sırada orta gelir grubu var. Bu konuyla ilgili çalışmalar artık şekillenmeye başladı. Bu ay içerisinde detayları paylaşmayı planlıyoruz." diyerek müjdeyi verdi.


Kurum, "Alt gelir grubuna yaptık, emekliye, gazilere, şehit ailelerine gençlere. Şimdi inşallah sıra orta gelirde. Onu da yapacağız. Bu ay açıklamayı hedefliyoruz. İnşası devam eden tüm firmalar sürecin içerisine katılacak. Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20’si bu skalaya giriyor. İnşallah tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz. Bu sayede yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğiz. Düşük peşinat, uzun vade olacak. Bankalarla beraber çalışmalıyız, projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz" dedi.




#bakan kurum
#sosyal konut
#orta gelir
1 yıl önce