|

Osman Nuri Kabaktepe: Cepheye koşan nenelerimizin kıyafetini esaretle bağdaştırmak cehaletin ürünü

Balıkesir'de düzenlenen bir programda, çarşaf içindeki bir kadının zincire vurularak aşağılanmasına, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "İstiklal Harbi’nde, kundağında bebeğini bırakarak cepheye koşan nenelerimizin kıyafetini esaretle bağdaştırmak, saplantılı bir cehaletin ürünüdür. Bu zihniyetle mücadele etmek, Anadolu kadınının aziz hatırasını korumaktır" sözleriyle tepki gösterdi.

11:52 - 10/09/2021 Cuma
Güncelleme: 12:01 - 10/09/2021 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

Balıkesir'de, CHP Edremit Belediyesi ve ÇYDD tarafından düzenlenen bir programda, çarşaf içindeki bir kadının zincire vurularak aşağılanması tepkilere neden oldu.

Balıkesir Valiliği tarafından inceleme başlatılan gösteriye, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kabaktepe, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

  • İstiklal Harbi’nde, kundağında bebeğini bırakarak cepheye koşan nenelerimizin kıyafetini esaretle bağdaştırmak, saplantılı bir cehaletin ürünüdür. Kendi inanç ve kültürünü aşağılamayı çağdaşlık zanneden bu zihniyetle mücadele etmek, Anadolu kadınının aziz hatırasını korumaktır.


#AK PARTİ
#İSTANBUL İL BAŞKANI
#OSMAN NURİ KABAKTEPE
#EDREMİT
#ÇARŞAF
#KADIN
#ZİNCİR
#BALIKESİR
3 yıl önce