|

Otobüste tekmeli saldırı için Bakanlık devrede

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul'da evine giderken otobüste bir saldırganın tekmeli saldırısına maruz kalan Ayşegül Terzi'yi aradı.

Yeni Şafak
13:32 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:47 - 19/09/2016 Pazartesi
AA

Maslak'ta bayramın birinci günü meydana gelen olayda 23 yaşındaki hemşire Ayşegül Terzi, evine gitmek üzere belediye otobüsüne bindi. Otobüsün arka tarafında ayakta duran genç kıza bir süre sonra yolculardan biri sözle sataştı. Sözlü sataşmanın ardından, 'Şort giyenler ölmeli' diye bağıran şahıs genç kadının yüzüne tekme attı. Genç kadına 'Sen şeytansın' diyerek hakaret eden saldırgan Abdullah Çakıroğlu, yakalandı.



Saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, “Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız" dedi.



Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Bakanlık olarak tavizsiz bir şekilde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Kaya, Bakanlık olarak Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olduklarını belirtti.



Bakan Sayan Kaya'dan talimat

Bakan Kaya'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne Ayşegül Terzi hemşireye hertürlü desteğin verilmesi talimatını verdiği öğrenildi.



Evinde yakalandı

Maslak'ta otobüste bir kadına tekme atan ve yakalandıktan sonra serbest bırakılan Abdullah Çakıroğlu hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" suçlamasıyla ile tekrar yakalama kararı çıkarıldı.



Savcılığın talimatı doğrultusunda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Abdullah Çakıroğlu'nu Çekmeköy'deki evinde gözaltına aldı.





#Fatma Betül Sayan Kaya
#Ayşegül Terzi
#Saldırı
8 yıl önce