|

Ovit Tüneli'nde son kontrol

Ulaştırma Bakanı Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Rize-Erzurum karayoluna inşa edilen Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları inceledi.

Yeni Şafak
13:22 - 7/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:26 - 7/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmaları inceledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmaları inceledi.

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmaları inceledi.


Bakan Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri öncesinde dünyanın en uzun 3. Çift Tüplü Tüneli olan Ovit Tünelinde incelemelerde bulunduk" açıklamasını yaptı.

  • Rize'nin İkizdere ilçesinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren ve 14 bin 300 metreyle Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli özelliğini taşıyan Ovit Tüneli'nin tamamlanarak yıl sonunda hizmete sokulması hedefleniyor.

İlk olarak 1880 yılında Osmanlı Devleti'nin kalkınma planında Rize-Erzurum karayolu ve tüneli projesi olarak gündeme gelen Ovit Tüneli'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başbakanlığı döneminde 13 Mayıs 2012 tarihinde atılırken, tünelde "ışık göründü" töreni ise 11 Kasım 2016'da Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ovit Tüneli, bin 369 metresi çığ tüneli olmak üzere toplam 14,3 kilometre uzunluğu ile Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde yapımı devam eden 14,5 kilometrelik Yeni Zigana Tüneli'nin ardından Türkiye'nin ikinci en uzun, dünyanın ise en uzun dördüncü tüneli olacak.

Tünelin giriş kotu bin 919 metre, çıkış kotu 2 bin 236 metre, tünel içi boyuna eğim yüzde 2,13 olarak gerçekleştirildi. Kazı ve kaplama betonu imalatı tamamlanan tünelin bin 710 metre uzunluğundaki yaklaşım tünelinde kazı imalatında sona gelinirken bin 400 metre uzunluğundaki çığ tünelinde kalan beton imalatı yıl sonuna kadar tamamlanacak.

#Ovit Tüneli
#Rize
7 yıl önce