|

Öz savunmayla öz güven kazandılar

İstanbul, Samsun ve Kocaeli’nde toplam 450 kadın, ücretsiz eğitimler ile kendilerini savunmayı öğrendi. Garip & Zeycan Yıldırım Vakfı ve Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. tarafından ilk adımı Samsun’dan atılan Kadın Öz Savunma Eğitimleri, kadınların beklenmedik bir anda şiddete maruz kalmaları durumunda kendilerini kurtarabilecekleri 10 saniyelik pratiklerden oluşuyor.

Rabia Şenol
04:00 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 02:20 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
​​İstanbul, Samsun ve Kocaeli’nde toplam 450 kadın, ücretsiz eğitimler ile kendilerini savunmayı öğrendi.
​​İstanbul, Samsun ve Kocaeli’nde toplam 450 kadın, ücretsiz eğitimler ile kendilerini savunmayı öğrendi.

İstanbul, Samsun ve Kocaeli’nde toplam 450 kadın, ücretsiz eğitimler ile kendilerini savunmayı öğrendi. Garip & Zeycan Yıldırım Vakfı ve Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. tarafından ilk adımı Samsun’dan atılan Kadın Öz Savunma Eğitimleri, kadınların beklenmedik bir anda şiddete maruz kalmaları durumunda kendilerini kurtarabilecekleri 10 saniyelik pratiklerden oluşuyor. Yıldırım Vakfı Başkanı Zeycan Rochelle Yıldırım, “Şiddet kimden gelirse gelsin karşılığında savunma yapılmalı, biz bu alanda insanları eğitmek için ücretsiz eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerle kadınların öz güveni yerine geliyor. Bu eğitimlere katılarak kendilerini şiddete karşı korumuş oluyorlar. Şiddete maruz kalan kadınların istihdamı için çalışmalar yürütüyor ve onlara farkındalık kazandırıyoruz. Odaklandığımız şey sosyal değişim sağlamak ve büyük bir etki oluşturmak.” dedi. Savunma eğitmenliği yapan Kağan Nebioğlu ise şunları söyledi:

REFLEKS KAZANIYORLAR

“Öz savunma eğitimi psikolojik olarak çok önemli. Bir insan kendisini savunacağını bilirse karşı taraftan korkmazsa öz güveni de artar. Kişi kendisini savunursa olabilecek kötü olayların önüne geçmiş olur. Şiddete maruz kalan kadın öğrencilerim oldu. Bir kadın öğrencim benden eğitim aldıktan sonra takside tacize uğruyor ve bizden aldığı savunma tekniklerini kullanarak hızlıca taksiden çıkıp kurtuluyor. En iyi öz savunma tekniği şiddet başlamadan, fiziksel boyuta gelmeden önce onu fark edip olaydan ve mekandan uzaklaşmaktır. Fiziksel boyutta saldırı olduğunda ilk anlar çok önemli. İlk saniyelerde reflekslerinizi kullanmanız ve belli teknikleri yerine getirmeniz gerekiyor. İnsan sağlığı ve güvenliği için öz savunma eğitimleri çok önemli herkesin katılması gerekiyor.”

#Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı
#Samsunspor
#Kadın
1 yıl önce