|

Özdemir’e FETÖ gözaltısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’den kapatılan Turgut Özal Üniversitesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Savcılığın talebi üzerine FETÖ içerisinde bir dönem emniyet imamı olarak görev yapan Kemalettin Özdemir gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
10:40 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:43 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Emniyet imamı olarak görev yapan Kemalettin Özdemir
Emniyet imamı olarak görev yapan Kemalettin Özdemir

Soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınan Özdemir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özdemir, daha önce FETÖ çatı davası ile birçok örgüt soruşturmasında ‘tanık’ olarak dinlenmişti. Ancak söz konusu soruşturmayla Özdemir’in ilk kez ‘şüpheli’ olarak savcı karşısına çıkarılmış oldu.

FETÖ'NÜN ESKİ EMNİYET İMAMI

Özdemir, 1961 Ankara’da askerlik yaparken tanıdığı Fetullah Gülen’in İzmir Kestanepazarı’ndaki tefsir dersi programlarına katıldığını ve devamında örgüte ait evlerde kaldığını anlatmıştı. FETÖ evlerinin ilk olarak 1966 yılında İzmir Tepecik’te açıldığını ve 1986’dan sonra da tüm Türkiye’ye yayıldığını söyleyen Özdemir, “Bu evlere gelen zeki öğrenciler seçilir. Ancak bu evlerin Işık Evleri adını aldığı 1994-1995 yılından sonra amaç değişerek zeki öğrencilerin örgütün ‘Özel Hizmet’ dediği kadroya eleman yetiştirmek amacıyla kullanılmaya başlandı” demişti. Özdemir, televizyonlarda yaptığı açıklamalarda ise FETÖ’nün emniyet içinde yayılmasını sağlayan ilk ekipten olduğunu belirterek, “Arkadaşlara sohbet verirdik. O dönemde dinleme, soru çalma falan yoktu. O dönem güzel bir dönemdi. O dönemde imamlık çok zevkliydi” ifadelerini kullanmıştı.

#Kemalettin Özdemir
#FETÖ
6 yıl önce