|

Özel okullar MEB sınavıyla öğrenci alacak

TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Dal, "Kayıt süreci ve yerleştirmeye dair esaslar, Bakanlığımızın sınav sistemi ile ilgili açıklayacağı bilgiler çerçevesinde ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Yeni Şafak
17:55 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 17:57 - 14/11/2017 Salı
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okulların bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavıyla öğrenci alacağının kesinleştiğini bildirdi.

Dal, yaptığı açıklamada, sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarla düzenlenen toplantıda, ortak bir görüşlebu yıl için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı sınavın sonuçlarına göre değerlendirme veyerleştirme yapılacağının daha önce belirtildiğini hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile onay alma ve teknik detaylar konusunda yapılan görüşmesonucu, sınavla öğrenci almak isteyen özel okullara Bakanlığın yapacağısınavın sonuçları kullanılarak yerleştirme yapılacağının netleştirildiğini belirten Dal, "Özel okullara öğrenci alımına ilişkin kayıt takvimi geçen yıl olduğu gibiyapılacaktır. Kayıt süreci ve yerleştirmeye dair esaslar, Bakanlığımızın sınav sistemi ileilgili açıklayacağı bilgiler çerçevesinde ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

#Mİlli Eğitim Bakanlığı
#Özel okullar
6 yıl önce