|

Özgecan'ın katilleri hakim karşısında

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Cinayet zanlısı Ahmet Suphi Altındöken'Adalet sizsiniz. Siz ne karar verirseniz boynum kıldan incedir' ifadesinde bulundu. Babası ise suçsuz olduğunu savundu.

Yeni Şafak
12:33 - 18/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:35 - 18/03/2015 Çarşamba
AA

''Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklanan Ahmet Suphi Altgındöken, Necmettin Altındökenile Fatih Gökçe’nin tutukluluk halinin devamı için soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Tarsus Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.


Mahkemece ilgili talep, Adana’daki cezaevinde kalan Ahmet Suphi Altındöken Gaziantep’deki cezaevinde bulunan baba Necmettin Altgındöken ile Osmaniye’deki cezaevinde kalan Fatih Gökçe’ye Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla okundu.

Savunmaları istenen cinayet zanlısı Ahmet Suphi Altındöken, "Adalet sizsiniz. Siz ne karar verirseniz boynum kıldan incedir" derken, Fatih Gökçe ise "Adalet yerini bulsun" diye konuştu.

Suçu olmadığını iddia eden baba Necmettin Altındöken ise "Benim hiçbir suçum yok. Hiçbir şey görmedim. Suçsuz yere yatıyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum"dedi.

Zanlıların dinlenmesinin ardından geçmişte verdikleri ifadelerde, delillerde ve adli tıp kurumu raporlarında kuvvetli suç şüphesinin anlaşılması ile suçun "katalog suçlardan"oluşu, suç nedeniyle toplumda oluşan infial ile tutuklama sebeplerinde bir değişiklik olmaması nedeniyle zanlıların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
#Özgecan Aslan
#Özgecan Aslan dava
#Özgecan Aslan katiller
9 yıl önce