|

Özür bekliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, bir lokantanın sahipleriyle çektirdiği fotoğrafı, IŞİD'le bağlantının kanıtı gibi gösteren CHP Sözcüsü Haluk Koç’la ilgili olarak “Özür bekliyorum. Özür dileyemiyorsa istifasını vermesini istiyorum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2015 ہفتہ
Güncelleme: 00:27 - 12/12/2015 ہفتہ
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Johns Hopkins Üniversitesi'nin uluslararası ilişkiler okulu SAIS'te ara verdiği doktora çalışmalarını tamamlamak üzere bulunduğu İtalya'nın Bologna kentinde konuştu. Erdoğan, hakkındaki asılsız suçlamaların, “kimliği belirsiz, yalan ve iftira için açılmış bazı Twitter hesaplarında” dillendirildikten sonra, muhalefet partilerinin milletvekilleri tarafından gerçek bilgiymiş gibi kullanıldığını, ardından da gazete sütunlarına taşındığını vurguladı. “Habercilikten beklediğimiz kalite bu kadar düşük olmamalı. Twitter hesabına dayandırılarak insanların hayatı bu şekilde kolayca zedelenememeli” diye konuşan Bilal Erdoğan, isim vermeden CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'u eleştirdi.



REZİL OLDULAR


İstanbul'da bir lokantada esnafın ricasını kırmayıp hatıra fotoğrafı çektirdiğini ancak daha sonra bu kişilerin sosyal medyada DAEŞ üyesiymiş gibi yansıtıldığını hatırlatan Erdoğan, CHP Sözcüsü Haluk Koç'un da bu asılsız iddiayı gündeme taşıdığını ve bu kişilerin esnaf olduklarının ortaya çıkmasına rağmen özür dilemediğini vurguladı. Erdoğan, “Birkaç saat sonra da hem bu twitter hesabı hem de Anamuhalefet Partisinin Genel Başkan Yardımcısı, tüm Türkiye'ye rezil oldular. Ne beklersiniz, mahcup olmalarını, utanmalarını, hatalarını anlayıp özür dilemelerini beklersiniz” dedi.



BİRAZCIK HAYSİYET OLSA


“Birazcık haysiyet olsa, sokağa dahi çıkmamalarını beklersiniz” diyen Erdoğan, “Ama bir özür bile dilemediler. 'Böyle bir hata yaptım, filanca tarafından aldatıldım' diyemez mi? 'Bu seçim tutkusu, hırsı, bu partinin geldiği haller beni böyle bir sıkıntılı duruma soktu ki bunu yapmak zorunda kaldım' demeli. Maalesef o da yok. Biz asla bugüne kadar, bunlara aynı şekilde karşılık vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Edebimize güvenip edepsizlik yapıyorlar ama millet onlara gereken cevabı veriyor” diye konuştu.



DAYANAKSIZ BİLGİ


Erdoğan şöyle devam etti: “Dayanaksız, ispatsız, insanların itibarını zedeleyici iddiaları doğruluğu ortaya konulmuş gerçek bilgi gibi gündeme taşıyan medya kuruluşlarının yöneticileri ve siyasetçiler, hata yaptıkları zaman özür dilemeli ve bulundukları yeri istifa ederek terk etmeli."



İSTİFA ETSİN


"Siyaset Türkiye'nin meseleleri üzerinden yapılsın, iftiralar üzerinden yapılmasın. İnsanların haysiyetleri var ve bunlar bu kadar sorumsuzca kirletilmesin, lekelenmesin" diyen Erdoğan, CHP'li Haluk Koç'a yönelik “Özür bekliyorum. Özür dileyemiyorsa istifasını vermesini istiyorum. Çünkü, bu siyasetçinin insan içine çıkamaması lazım'' ifadelerini kullandı.



Yargısız infazcılar şimdi yurt dışında


17-25 Aralık sürecinde hakkında tamamen mesnetsiz ve çok çirkin iddiaların ortaya atıldığını, medyada ve siyasetçilerin konuşmalarında çok insafsızca yargısız infaz edilmek istendiğini belirten Erdoğan, “En zor zamanlarda dahi ülkemden ayrılmayı bir an olsun düşünmedim. Suçluysanız kaçarsınız. Bir suç işlediğinizi düşünüyorsanız kaçarsınız. Adaletin tecellisinden korkuyorsanız kaçarsınız. Ben hakkımdaki iddiaların, ithamların, iftiraların tamamına hem yargı önünde hem kamuoyu önünde cevap verdim. Beni yargısız infaz etmek isteyenlerin neredeyse tamamı şu anda yurt dışındalar, kaçaklar. Adaletten kaçtılar. Ben Türkiye'de doğdum, Allah izin verirse de son nefesime kadar ülkemde olacak, ülkem için hizmet edeceğim” dedi.



Seviyelerine düşmeyeceğiz


Siyasetin de gazeteciliğin de temelinde ahlak olması gerektiğini belirten Bilal Erdoğan, “Ahlak dışı yöntemlerle hareket edenler, kazanmış gibi görünseler de kaybetmişlerdir. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz onların seviyesine düşmeyeceğiz. Edepten taviz vermeden bu yalan fırtınasıyla mücadele edeceğiz” dedi.





#Bilal Erdoğan
#Siyaset Türkiye
#Haluk Koç
8 سال واپس