|

Özür bekliyoruz

İmam hatipleri siyasetin arka bahçesi olarak gösteren Yeni Asya Genel Yayın Müdürü Güleçyüz'e tepki gösteren ÖNDER Başkanı Bekiroğlu, "Bir an önce özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 02:16 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Halit Bekiroğlu
Halit Bekiroğlu

Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, CHP’nin Adalet Kurultayı’nda Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz’ün, imam hatipleri ‘siyasetin arka bahçesi’ olarak göstermesine sert tepki gösterdi.

Bekiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Güleçyüz’ün imam hatip okulları hakkındaki beyanlarını üzülerek izlediklerini belirtti. Güleçyüz’ün, “İslam’ın yüz akı bir nesil yetiştiren imam hatipleri doğrudan hedef aldığını ve bu okullarda okuyan yüz binlerce öğrenciyi militan” olarak nitelendirdiğini aktaran Bekiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni Asya gurubunun temsilindeki bir ismin, eğitimde önemli bir model oluşturmuş ve nesillerdir bu ülkeye hizmet etmiş nice değerli isme çatı olan imam hatipleri 28 Şubat savunucularının sözlerini kullanarak olumsuzlaması ciddi bir paradokstur. İmam hatipler, hiçbir zaman hiçbir siyasi oluşumun arka bahçesi olmamıştır. Yeni Asya grubunun, bir an önce hem imam hatip camiasından hem öğrencilerimizden hem de çocukları bu okullarda okuyan yüz binlerce aileden özür dilemesini bekliyoruz."

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Güleçyüz, "İmam hatiplerin içi boşalmıştır. Şu anki haliyle maalesef bir partinin, siyasetin arka bahçesi huviyetindedir. İçi boş bir dindarlıkla tamamen siyasal ideolojiye hizmet eden anlayışın militanlarını yetiştirmektedir” sözleriyle büyük tepki çekmişti.

#İmam Hatip
#Halit Bekiroğlu
#Kazım Güleçyüz
7 yıl önce