|

Özür de yok tazminat da

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rus makamlarının dile getirdiği 'özür, sorumluların cezalandırılması ve tazminat talepleri' hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 02:07 - 17/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bilgiç, “Rus tarafının istediği unsurların tarafımızca karşılanması mümkün değil. Rusya, Türk hava sahasını bir daha ihlal etmemeyi garanti ederse böyle bir hadiseyle bir daha karşılaşılmaz” dedi. Gerginliğin tırmanmamasının ve iki ülke ilişkilerinin olumsuz yönde daha fazla etkilenmemesinin arzulandığını belirten Bilgiç, “Türkiye Cumhuriyeti, Rusya'nın askeri hedeflerine herhangi bir hasmane tutum içinde değildir” ifadelerini kullandı.



ASKERİ GÜÇ DEĞİL



Türkiye'nin Başika'daki askeri mevcudiyetine yönelik eleştirileri ise Bilgiç, “Türkiye'nin iyi niyetinden kimsenin şüphe etmemesi gerekiyor. Başika'daki askeri mevcudiyetimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne herhangi bir tehdit değildir. DAEŞ'e karşı mücadele adımlarını Türkiye'nin gizli bir gündemi olarak takdir etmek doğru değildir” şeklinde yorumladı. Bilgiç ayrıca, Suudi Arabistan'ın öncülüğünde İslam ülkelerinin oluşturacağı koalisyonun ise önemli olduğunu bu yapının askeri güç anlamına gelmediğini kaydetti.


#Dışişleri Bakanlığı
#rus uçağı
#Tanju Bilgiç
#Türk hava sahasını
8 yıl önce