|

Paket değişirse SP destek vermeyecek

Saadet Partisi, 37 maddeden sadece 11'inin Meclis'te kabul edilmesinden endişe ediyor.

Yeni Şafak
00:00 - 11/09/2001 الثلاثاء
Güncelleme: 14:34 - 30/07/2016 السبت
Yeni Şafak

Meclis, Anayasa değişikliklerini görüşmek üzere 17 Eylül tarihinde olağanüstü olarak toplanırken, Saadet Partisi yönetimi "Paketi ya 11 maddeye indirecekler veya maddeler üzerinde değişiklikler yapacaklar" endişesi taşıyor. SP, madde sayısının azaltılması ve maddeler üzerinde değişiklik yapılması halinde pakete destek vermeme kararı aldı.



SP Başkanlık Divanı Recai Kutan başkanlığında toplandı. Grup Başkanvekili Veysel Candan, "ANAP ile MHP arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Bu nedenle ANAP sadece 11 maddenin kabul edilmesine razı olduğunu bildirmiş. 37 maddelik paket yerine 11 maddelik paket çıkarabilirler" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün ise, "37 maddelik paket bizim istediğimiz paket değil. Ancak askerlerin uyarısı doğrultusunda özellikle 69. maddede sunulan metinden farklı düzenlemeler yapacaklarını duyuyoruz" diye konuştu.



Daraltılırsa destek yok


Esengün toplantıdan sonra yaptığı açıklamada "Meclis'e sunulan paket yeterli değildir. Pakete destek vereceğimizi ifade ettik. 69., 14., 12., ve 13. maddelerde geri adımların atılacağı ifade ediliyor. Bazı çevrelerin baskısı ile paketten geri adım atılırsa paket destek vermeyiz" dedi. Esengün bir soru üzerine, "Anayasa değişikliği üzerinde asker de herkes gibi görüşlerini açıklayabilir ancak kararı Meclis verir" dedi.



#Saadet Partisi
#Recai Kutan
#Anayasa Değişikliği
٪d سنوات قبل