|

Palu ailesi ile damadı gözaltında

Polis günlerdir Türkiye'nin gündemini meşgul eden Palu ailesi için harekete geçti. Kocaeli Körfez’de 11 yıl önce öldürülen Meryem ve kızı Melike Tahnal olayına ilişkin gelen bir itiraf katliamı ortaya çıkardı. Meryem Tahnal’ın eniştesi de olan Palu ailesinin damadı Tuncer Ustael, anne kızın gömüldükleri yeri tarif edince katıldığı tv programında gözaltına alındı. Aynı saatlerde İzmir’de yaşayan Palu ailesinden 6 kişiye de operasyon yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 10/01/2019 четверг
Güncelleme: 02:58 - 10/01/2019 четверг
Yeni Şafak
Tuncer Ustael gözaltına alındı.
Tuncer Ustael gözaltına alındı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Meryem ve kızı Melike Tahnal’ın bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Kayıp Meryem Tahnal’ın eniştesi Tuncer Ustael’in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine Körfez Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturmada sona gelindi.

CANLI YAYINDA GÖZALTI

Şüphelilerden Tuncer ve eşi Emine Ustael’in canlı yayına katıldığı programa gelen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çifti ‘kasten adam öldürmek’ suçundan gözaltına aldı. Emine Ustael, cinayetle ilgili olarak “Bilmiyoruz. Ortaya atılan iftiralar onlar. Bizim hiçbir suçumuz yok. Biz hiç kimseyi gömmedik” dedi. Çift daha sonra Kocaeli’ye götürüldü.


VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

  • Araçtan indirildikleri sırada Asayiş Şube önünde toplanan vatandaşlar, Ustael çiftine tepki gösterdi. Bayram Temizel isimli bir vatandaş, “Bunlara yazıklar olsun. İnsanları perişan ettiler, insanlarda moral kalmadı” derken, bir başka kişi de “Bunların sülalesinin tutuklanması lazım. Adalet er ya da geç yerini buluyor. İdam istiyoruz, idam gelsin” diye bağırdı.

PALU AİLESİ DE ALINDI

Palu ailesinden 5 kişi hakkında da gözaltı kararı çıkartıldı. Ailenin İzmit’teki adresine giden ekipler anne Havva, baba Harun, ağabey İsa ile kardeşler Fatih ve Ayşe Palu’yu gözaltına alıp evde arama yaptı. Aile üyelerine mahalleli yoğun tepki gösterdi. Komşulardan Ayşenur İstif, “Allah herkese imanlı ve inançlı insanlar olmayı nasip etsin. Allah hepimizi böyle insanlardan uzak etsin” dedi.


KAZI ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

  • Bu arada cesetlerin gömüldüğü belirtilen bölgedeki kazı çalışması da sürüyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalara dün sabah yeniden başlandı. Geniş bir alanı kapsayan arama sahasında ekipler, iki uçtan çalışmalarını sürdürüyor. Alanda yıllar içerisinde yükselme meydana geldiği düşünülerek, bölgenin olayın meydana geldiği zamanki seviyesine getirilmesi planlanıyor.


#Palu Ailesi
#Gözaltı
#Tuncer Ustael
#Emine Ustael
5 лет назад