|

Paralel yapıdan Gülerce’ye tehdit

Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkarılan ve ifade verdikten sonra serbest bırakılan Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, tehdit edildiğini açıkladı. Samanyolu TV çalışanları tarafından mesajlarla baskı yapıldığını belirten Gülerce, “Hayati tehdit altındayım” dedi

Kübra Kara
14:54 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 18/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıktıktan sonra ifade veren ve serbest kalan Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, paralel yapının hedefi haline geldi. 

İstanbul merkezli operasyon kapsamında hakkındaki gözaltı kararı nedeniyle önceki gün avukatıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde  ifade veren ve serbest bırakılan Hüseyin Gülerce, telefon ve sosyal medya üzerinden tehdit almaya başladı. İfade verdikten sonra Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ve cemaate ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Dumanlı şov yapıyor, ortada bir kumpas var” açıklamasını yapan Gülerce, iki gündür yoğun baskı altında olduğunu söyledi.

BASKI VE HAKARET MESAJI ATTILAR

Samanyolu TV çalışanları tarafından tehdit edildiğini belirten Gülerce, “Cep telefonuma mesajlar geliyor. Samanyolu TV’nin bazı çalışanları ve yöneticileri ‘Ahirette iki elimiz yakanda’ şeklinde mesajlar yazdı” ifadelerini kullandı. Gülerce, “Cep telefonuma sadece ‘iki elimiz yakanda’ mesajı gelmekle sınırla kalmadı. Baskı ve hakaret mesajları da geldi. Sosyal medya üzerinden ve Twitter üzerinden de baskı yapılıyor” dedi.

‘PENSİLVANYA HEDEF GÖSTERİYOR’

Sosyal medyada Fuat Avni isimli hesabın kendisini hedef olarak gösterdiğini belirten Gülerce, “Fuat Avni, son attığı twitlerde şahsımı hedef gösteriyor. Bu ismin bir şahıs olmayıp Pensilvanya merkezli istihbarat havuzu olduğu kanaati yaygın. Yalanlara dayanarak benim savcılıkta, esnaf ve işadamlarının ismini verdiğimi, buna göre yeni operasyon yapılacağını iddia ediyor. Bu şerefsizce bir yalandır. Pensilvanya beni hedef gösteriyor” bilgilerini paylaştı.

HER PROVOKASYONU YAPARLAR

“Hayati bir tehdit altındayım” diyen Gülerce, şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye’nin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu şimdi daha iyi anlıyorum. Allah korkusu kalmamış ‘Paralel Yapı’ her türlü provokasyonu yapabilir.”

Gülerce bugün ise şahsi twitter adresinden attığı tweetlerde Paralel Yapının kendisini hedef gösterdiğini ve hayatının tehdit altında olduğunu ifade etti. İşte o tweetler:


#hüseyin gülerce
#gülerce twit
#gülerce twitter
9 yıl önce