|

Partigöç ve HDP aynı safta

15 Temmuz’da cuntanın kurduğu Yurtta Sulh Konseyi’nin üyesi olan ve FETÖ’cülerin bildirisini askeri birliklere gönderen eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç oyunu HDP’ye verecek. Cezaevi kayıtlarına göre Partigöç, eşi E. Partigöç’ün “Oyumu Akşener’e mi, CHP’ye mi versem” sorusu üzerine, “Ben HDP’ye vereceğim. Biz aynı saftayız adamla, hapisteyiz” karşılığını veriyor. E. Partigöç de örgütten talimat olduğu imasında bulunuyor: HDP barajı geçemezse 70-80 vekil AK Parti’nin olacak. O yüzden vermek lazımmış. ‘Biz seçmenlerimizi öyle yönlendiriyoruz’ diyorlar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 04:37 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Darbe girişiminin kilit isimlerinden Mehmet Partigöç mahkemeye böyle getirilmişti.
Darbe girişiminin kilit isimlerinden Mehmet Partigöç mahkemeye böyle getirilmişti.

FETÖ'cü darbe girişiminin kilit isimlerinden Mehmet Partigöç'ün eşiyle cezaevinde yaptığı görüşme kayıtları ortaya çıktı. 30 Mayıs'ta gerçekleşen görüşme kayıtlarına göre, Partigöç çifti, seçimlerde kime oy vereceklerini tartışıyor. Partigöç eşine, "Ben HDP'ye oy vereceğim. Biz aynı saftayız adamla, hapisteyiz" diyor.

FETÖ'cü darbe girişiminin kilit isimlerinden olan Yurtta Sulh Konseyi üyesi eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün eşi E. Partigöç ile cezaevinde yaptığı görüşmenin konuşma dökümüne ulaşıldı. 30 Mayıs'ta gerçekleşen görüşme kayıtlarına göre, Partigöç çifti, seçimlerde kime oy vereceklerini tartışıyor. Söz konusu konuşma dökümlerine göre, E. Partigöç, "Kime oy vereceğimizi şaşırdık. Meral Akşener'e mi versem diyorum?" şeklinde konuşuyor. Darbeci Partigöç'ün "Bilmiyorum ki" karşılığını vermesi üzerine bu sefer E. Partigöç, "CHP'ye mi versem diyorum" diyor. Partigöç de daha sonra HDP'ye oy vereceğini söylüyor. İşte Partigöç'ün o konuşması: "Ben HDP'ye vereceğim. Biz aynı saftayız adamla, hapisteyiz" ifadesini kullanıyor.

SEÇMENİMİZİ YÖNLENDİRİYORUZ

Devamında E. Partigöç'ün de darbeci eşini destekleyecek mahiyette konuşmalar yaptığı görülüyor. HDP'nin barajı geçememesi durumunda 70-80 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceğini anlatan E. Partigöç, şunları söylüyor: "HDP barajı geçemezse 70-80 milletvekili otomatikman ne İyi Parti'nin ne CHP'nin, direk AK Parti'nin olacak diyor. O yüzden vermek lazımmış. 'Biz seçmenlerimizi öyle yönlendiriyoruz' diyorlar."

HALKTAN RAHATSIZ OLMUŞ

15 Temmuz gecesi darbeyi püskürtmek için sokağa çıkan ve Genelkurmay Karargahı'na giren vatandaşlarla ilgili de Partigöç dikkat çekici ifadeler kullanıyor. Vatandaşların sokağa çıkmasından ve kışlaya girmesinden rahatsız olduğu görülen Partigöç, "Şimdi Genelkurmay'ın kışlasına halk giriyor. Hadi onların her biri girseler kimse bir şey yapmaz. Orada ellerinde silahla falan görüntüleri var. Silah, taş, sopa, herkesin kafasını kırsalar içeride ne olacaktı. Kışlasını koruyamayan, kışlasına ne olursa olsun yetkisiz alan adamdan asker olur mu?" şeklinde konuşuyor. E. Partigöç'ün de "Askerlik yapan herkes, 'sivil geldiği zaman dışarıdan işaret olur. Bilmiyorsa içeriye alınmaz' demesi üzerine Partigöç, "Bu kadar basit ya" karşılığını veriyor.

HER TARAFINA TÜRK BAYRAĞI ASIYOR!

Partigöç, daha sonra da darbeyi püskürtmek için sokağa dökülen vatandaşları ezen tanklarla ilgili şunları söylüyor: "Sanki bu marifetmiş gibi öyle oldu, böyle oldu. Ne olmuş kardeşim? Genelkurmay'ın içine halkı sen soktun. 4 tane tank gelmiş, ben söyledim 'içeriye girin' dedim tanklara. Tank Meclis'e mi girmiş? Halk Meclis'e gideni mi durdurmuş, Başbakanlık'a gideni mi durdurmuş? Bir tane imam var, ikide bir bizim davaya geliyor. Türk bayrağı falan asıyor her tarafına nasıl imamsa."

Burada komünist oldum

Doların yükselmesini FETÖ’cü iş adamlarının tutuklanmasına ve şirketlere el konulmasına bağlayan cuntacı Mehmet Partigöç, “Şimdi ‘döviz yükseliyor’ diyorsun. Ne yaparsa yapsınlar dövizi indiremezler” diyor. Ayrıca Partigöç bir konuşmasında da “Aziz Nesin’e hak veriyorum, kaldıkça burada komünist oldum iyice” ifadesi dikkat çekiyor.

ESKİ MİT’ÇİNİN KİTABINI İSTEMİŞ

Konuşmanın bir bölümünde, E. Partigöç’ün tasavvufla alakalı kitap getirdiğini söylemesi üzerine darbeci Partigöç de FETÖ’den tutuklu eski MİT’çi Enver Altaylı’dan bahsediyor. Altaylı’ya ait “Ruzi Nazar: CIA’nın Türk Casusu” adlı kitabı isteyen Partigöç, “Bizim komşu söylemişti, Ses geldi de geçen gün öyle Enver Bey. Adamcağız yaşlı. Bugün de kendi kitabı varmış onu söyledi, ‘ben yazdım’ dedi. Bir CIA casusunun hatıraları...” ifadesini kullanıyor.

#CHP
#FETÖ
#HDP
6 yıl önce