|

PKK ve FETÖ'ye selam durdu

CHP’nin adayı Muharrem İnce, Zeytin Dalı Harekatı’nın komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’i hedef aldı. PKK’nın korkulu rüyası, 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün kendisi için özel suikast timi hazırlattığı Temel için, “Apoletlerini sökeceğim. 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğim” diyen İnce, hem PKK’ya hem FETÖ’ye hem de ABD’ye mesaj gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2018 Pazar
Güncelleme: 05:58 - 3/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Muharrem İnce
Muharrem İnce

CHP'nin adayı Muharrem İnce, Malatya'da TESK'in organize ettiği iftar yemeğinde Korgeneral İsmail Metin Temel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlama görüntüsünü bahane ederek, PKK ve FETÖ'nün hedefindeki komutana kin kustu. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarını başarıyla yöneten Temel'in 'apoletlerini sökeceğini' iddia eden İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Temel'i 30 Ağustos'ta emekli edeceğini ileri sürdü. Seçim çalışmaları sırasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar hakkında 'onunla çalışmayacağım' şeklinde vaatte de bulunan İnce'nin son hedefi Korgeneral Temel, hem ABD hem PKK hem de FETÖ'nün aynı anda hedefi olmuş biri. Terörle mücadelede ciddi başarılara imza atan bir komutan hakkında bu denli düşmanca davranarak 'apoletlerini sökeceğim' diyen İnce'nin işaret ettiği yöntem sadece darbeci generallere verilen bir ceza çeşidi. Gerek 15 Temmuz gerekse de sınır ötesi operasyonlarda elde ettiği başarılarla halkın 'kahraman' olarak gördüğü Temel Paşa'ya İnce'nin son salvosu aslında ABD, PKK ve FETÖ'ye selam çakma anlamı taşıyor.


SUİKASTIN HEDEFİNDE

Korgeneral Temel, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cü timlerin öldürmek için aradığı iki isimden biriydi (diğeri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı). Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasındaki tespitlere göre o dönem Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yapan Temel Paşa, darbeciler tarafından 'terörist' yaftasıyla öldürülecekti. Darbe hazırlığına karşı çıkan Temel'in ortadan kaldırılması için Binbaşı İsmail Çevik komutasında 8 kişilik özel tim görevlendirildi. Uçuşların yasak olmasına rağmen Skorsky tipi helikopterle Van'a gelen darbeci time, Korg. Temel'in "Bu hainleri etkisiz hale getirin" emriyle operasyon düzenlendi. Kaçan tim, Şırnak'ın Silopi ilçesine indiklerinde gözaltına alındı. O gece FETÖ'cüler suikastlar için sadece iki özel tim hazırlamıştı. Bu timlerden birinin hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğerinin hedefi ise FETÖ ve PKK ile mücadeleleriyle tanınan Korg. Temel idi.

AFRİN KAHRAMANI

Korg. Temel, Suriye kuzeyinde ABD'nin planlarını ve sınır boyunca yerleştirilen teröristlerin türlü tuzaklarını bozan Fırat Kalkanı (Azez-Bab-Cerablus-Dabık) ve Zeytin Dalı Harekâtlarının (Afrin) komutanı olarak da sadece TSK içinde değil halk nezdinde de kahraman görülen bir isim. Temel halen, Cerablus'tan İdlib'e uzanan hilalde sözde müttefiklerimizin desteğindeki terörist unsurlara karşı yürütülen mücadeleyi yönetiyor ve Suriye'deki yeni operasyon hedeflerine ilişkin çalışmaları da bizzat yürütüyor.

  • Çaylı mesaj
  • Türkiye-Irak sınır bölgelerinde PKK’ya büyük darbe vuran operasyonlardaki başarılarıyla TSK’da adı ‘efsane’ye çıkan Korgeneral İsmail Metin Temel, terör elebaşı Abdullah Öcalan’ın “Çay içmeyi özledim” dediği İkiyaka dağlarında çektirdiği fotoğrafla dikkat çekmişti. Birlikleriyle temizlediği İkiyaka dağlarına ayak basan Temel, Öcalan’ın işaret ettiği yerde elinde çayla poz vermiş ve bu zafer görüntüsü terör örgütünde büyük psikolojik çöküntü yaratmıştı. Bölücü terör örgütünün uzunca bir zamandır ‘girilemez’ dediği 3 bin 200 rakımlı İkiyaka bölgesi terörden arındırılarak zirveye dev bir Türk bayrağı açılmış ve korkusuz pilotlar zafer uçuşları yapmışlardı.

#Muharrem İnce
#İsmail Metin Temel
6 yıl önce