|

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde bir askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin de yaralandığını açıkladı. MSB, çıkan çatışmada 6 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

15:13 - 19/03/2024 Salı
Güncelleme: 17:27 - 19/03/2024 Salı
AA
Pençe Kilit bölgesine sızma girişimi sonrası bir askerimiz şehit oldu.
Pençe Kilit bölgesine sızma girişimi sonrası bir askerimiz şehit oldu.
Milli Savunma Bakanlığından (MSB), yapılan açıklamada,
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlanan temasta ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.
​​​​​​​Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Bakan Güler'den, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan asker için taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde şehit olan Teğmen Hulusi Elçi için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Güler, mesajında,
"Kahraman silah arkadaşımız, 19 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."
ifadelerini kullandı.

#MSB
#Pençe-Kilit operasyonu
#Şehit
1 ay önce