|

Pensilvanya’da silah sesleri

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki terör kampı ABD’lileri korkuttu. Yerel bir gazeteye konuşan çevre sakinleri, “Kamptan yıllardır gelen silah seslerinden endişeliyiz. Ailem için endişeliyim” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 السبت
Güncelleme: 04:17 - 15/09/2018 السبت
Yeni Şafak
Terör kampı ABD’lileri korkutuyor!
Terör kampı ABD’lileri korkutuyor!

FETÖ’nün Pensilvanya’daki kampı, ABD’lileri korkuttu. Çevre sakinleri, kampla ilgili endişelerini ve kafalarındaki soru işaretlerini anlattı. FETÖ’nün kampının bulunduğu Pensilvanya eyaleti ve çevresinde yayım yapan “The Press” adlı gazetede “Toplum Farkındalığı Devam Ediyor” başlığıyla yeni bir makale yayımlandı. Aynı gazetede geçen hafta çıkan “Toplum Farkındalığı” başlıklı makaleye atıfla kaleme alınan yazıda, FETÖ kampının bulunduğu Saylorsburg çevresinde yaşayan yerel halkın endişeleri yer aldı.

NEDEN KİLİSELERE GELİYORLAR?

Makalede, FETÖ’nün üniversiteler ve yerel kiliselere sızmasından endişe duyulduğuna işaret edilerek, halkın “Neden kilise toplantılarımıza ve ayinlerimize geliyorlar? Okullarda, çocuklarımıza Gülen’in öğretilerinin verilip verilmediğinden endişeliyiz” ifadelerine yer verildi. FETÖ’nün kampının “yetkili olmayanların giremeyeceği bir bölge” gibi olmasının tedirginlik yarattığına değinilen makalede, “Bu bölgenin kontrolünü ellerine almalarından endişeliyiz, son zamanlarda çevrede birçok ev alıyorlar” denildi.

AİLEM İÇİN ENDİŞELİYİM

Makalede bölgede yaşayanların “Kamptan yıllardır gelen silah seslerinden endişeliyiz. Ailem için endişeliyim”, “3 çocuk annesi olarak bu kamptan endişeliyim. Bir din adamını korumak için neden silahlı güvenlik görevlileri kullanıyorlar?” şeklindeki görüşlerine de yer verildi. Makalede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kim olduğuna ve FETÖ’nün sözleşmeli okullarının durumuna ilişkin video ve yazıların yer aldığı internet bağlantıları da paylaşıldı.

TEHLİKELİ BİR İDEOLOJİ ÜZERİNE KURULU

The Press’de geçen perşembe yayımlanan makalede, FETÖ’nün ABD’deki sözleşmeli okullardan kazandığı paralarla vakıflar, dernekler, kültür merkezleri ve benzeri kuruluşlar kurarak ağını genişlettiğine işaret edilerek, örgütün ABD yasalarını da zaman zaman ihlal ettiği belirtilmişti. Makalede, “FETÖ’nün tehlikeli bir ideoloji üzerine kurulu olduğu” vurgulanmıştı. FETÖ elebaşı Gülen’in gayrimenkul almasından duyulan endişeye işaret edilen makalede, kamptaki olağanüstü güvenlik önlemlerinin halk arasında şüphe uyandırdığına dikkat çekilmişti.

  • Göstermelik komşuluk bitti
  • 30 yıldır Pensilvanya’da yaşayan Türk iş adamı Murat Güzel, FETÖ kampının çevre halkı üzerindeki izlenimlerini anlattı. Bölge halkının FETÖ kampından dolayı endişeli olduğunu söyleyen Güzel, FETÖ’nün ilk yıllarda, az da olsa çevresiyle komşuluk ilişkileri olduğunu belirtti. Güzel, “Zamanla bu sözde hizmet yapısı büyüyüp güçlü bir hal aldı ve sır küpüne dönüştü. Artık insanları kendi yapılarına hizmet ettirmeye başladılar. 17 Aralık’tan sonraki süreçte de siyasilere Türkiye’yi kötülemeyi öncelik haline getirdiler. Türkler bu yapıdan uzaklaşmaya başlayınca yerel halk da uzaklaşmaya başladı. Göstermelik komşuluk ilişkileri de sona erdi” dedi. Güzel, “Yerel halk, birçok kez bana gelip bunların Türkiye’de ne yaptığını sordu. Amerikalıların FETÖ hakkındaki endişesini yerel bir gazetede belirtmesi önemli bir süreç. Zamanla mızrağı çuvalda saklayamayacaklar” diye konuştu.
#FETÖ
#pensilvanya
٪d سنوات قبل