|

PKK 37 yıldır kan döküyor

Terör örgütü PKK’nın 15 Ağustos 1984 akşamı saat 21.30’da Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaptığı katliamın üzerinden 37 yıl geçti.

Haber Merkezi
00:59 - 15/08/2021 Pazar
Güncelleme: 01:05 - 15/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Hain saldırılarda başta güvenlik güçleri olmak üzere aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralandı.

DIŞARIDAN YARDIM ALIYOR

PKK, en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılıktan yılda kazandığı 1,5 milyar dolar ve aldığı dış desteklerin yardımıyla saldırılarına devam ediyor. Asker, polis, sivil, genç, yaşlı, çocuk, öğretmen, işçi ayrımı gözetmeden herkesi hedef alan terör örgütü PKK, özellikle son dönemde karadan ve havadan sürdürülen başarılı operasyonlarla yok olmaya doğru gidiyor.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin Fis köyünde 1978’de yapılan toplantıyla kuruluşunu ilan eden terör örgütü PKK, ilk kanlı saldırısını Siirt’in Eruh ilçesinde gerçekleştirdi. Buradaki saldırıda Erzincanlı Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın, bölücü terör örgütü PKK’ya verilen ilk şehit oldu.

BEBEK KATİLİ

Terör örgütü, en büyük katliamlarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sivil halka yönelik gerçekleştirdi. Siirt’in Baykan ilçesine bağlı, etrafı dağlarla çevrili Derince köyünde 21 Ekim 1993 gecesi “dinmeyecek” bir acıya sebep olan PKK’lı teröristlerin okul bahçesinde kurşuna dizdiği 13’ü çocuk 22 kişi arasında yer alan, 3 yaşında kefene sarılı bedeni kurşunlanmış küçük Serkan, PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan’ın “bebek katili” olduğunu dünyaya gösterdi.

#PKK
#Hakkari
#Diyarbakır
#Abdullah Öcalan
3 yıl önce