|

PKK 4 dilde anlatılacak

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, TSK ve ÖSO'nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yanlış algıları ortadan kaldırmak için İngilizce, Almanca, Fransızca ve Türkçe rapor hazırlayacak. Raporla, operasyonun temel dinamikleri ve niçin gerekli olduğu tüm Avrupa’ya duyurulacak.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:39 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Arşiv: Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileri
​Arşiv: Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileri

Zeytin Dalı Harekatı’na bir destek de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nden (UETD) geldi. Avrupa’daki PKK’lıların ‘Türkiye sivilleri katlediyor’ algısını kökten değiştirmeyi hedefleyen UETD, operasyonun temel dinamiklerini ve niçin gerekli olduğunu 4 dilde hazırladığı bir raporla tüm Avrupa’ya duyurmaya hazırlanıyor. İngilizce, Almanca, Fransızca ve Türkçe olmak üzere hazırlanan raporda, PKK/PYD'nin bölgedeki Kürtler başta olmak üzere Araplar ve Türkmenleri yerlerinden ettiğine dikkat çekiliyor.

MUHALİF KÜRTLER
BASKI ALTINDA

PKK/PYD’nin kontrolü altındaki Arap ve Türkmen nüfusun yanısıra kendine muhalif Kürt gruplarına baskı uyguladığı belirtilen raporda, “Baskı, zorunlu askerlik, gözaltına alma, gayrimenkullere el koyma gibi uygulamalarla demografik yapıyı değiştireye yönelik faaliyetler yürütüldü. PKK/PYD’nin izlediği baskı ve yıldırma sonucu Afrin bölgesinden hem Arap, hem de Kürt halkının bir kısmı ayrıldı ve sürüldü” denildi. Raporda, PKK’nın yaptığı insan hakkı ihlallerine de dikkat çekildi. PKK’nın kuruluşundan bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlara şiddet, köy baskınları, suikastlar, zorunlu göçe tabi tutma, alıkoyma ve tehdit gibi baskılar uyguladığını belirten UETD, örgütün bölge halkını korkuttuğunu ifade etti.

700'E YAKIN SALDIRI

Terör örgütünün Türkiye sınırlarına yakın yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tehlike oluşturduğuna işaret edilen raporda, Afrin'den Hatay ve Kilis illeri ile civardaki karakol ve Türk askeri üslerine bugüne kadar 700'e yakın saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.


#TSK
#ÖSO
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce