|

PKK eylemcisi kendini komik sözlerle savundu

Adana'da terör örgütü PKK yandaşlarının izinsiz gösterisine katıldığı iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın, gözaltına alındığında yüzünün atkıyla kapalı olmasını, "Nezle olduğumdan dolayı atkıyla yüzümü kapatmıştım" cümlesiyle açıkladığı öğrenildi.

Yeni Şafak
12:16 - 24/03/2016 الخميس
Güncelleme: 10:27 - 24/03/2016 الخميس
AA

Terör örgütü PKK yandaşlarının, 31 Ocak'ta sosyal medyadan yaptığı eylem çağrısı üzerine merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi'ndeki izinsiz gösteriye katıldığı iddiasıyla yakalanan ve tutuklanan Mehmet Avcı (28) hakkında hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.



Açılan davada, "Silahlı terör örgütüne üye olma, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve nakletme" suçlarından 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak Avcı'nın, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesine de iddianamede yer verildi.



İzlemek için gitmiş!

İddianamede, Avcı'nın ifadesinde, izlemek amacıyla eylem yerine gittiğini söylediği belirtilerek, "Yüzleri kapalı kişiler polis araçlarına taş atmaya başladı. İçlerinden biri bana 'taş topla' dedi. Yerden 2-3 taş alıp bu şahsa verdim. Ben de polis araçlarına taş attım, diğerleri molotofkokteyli attı. Ben bu şahısların yanından ayrılıp kaçmaya başladım. Polisler beni kovalayıp yakaladı. Seyretmek, eylemi organize eden kişilere kendimi göstermek için oraya gitmiştim. Korsan gösteriyi düzenleyenleri tanımıyorum" ifadesini kullandı.



"Nezle olduğumdan atkıyla yüzümü kapatmıştım"

Gösteri sırasında gözaltına alındığında yüzü atkıyla kapalı olan sanığın, "Çoğunun yüzü kapalıydı. Yakalandığımda üzerimde kazak, kapşon kafamdaydı. Nezle olduğumdan dolayı atkıyla yüzümü kapatmıştım" sözleriyle kendini savunduğu da aktarıldı.




#pkk eylemcisi
#pkk yandaşı
٪d سنوات قبل