|

PKK iftiralarına belgeli yalanlama

Terör örgütü PYD/PKK yandaşları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nı iftiralarla karalamaya çalıştı. Ancak bu kirli oyun çabuk bozuldu. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, PKK’nın kara propagandada kullandığı fotoğrafların yalan olduğunu belgeleriyle çürüttü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:05 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamaya yönelik iftiraları belgeleriyle çürütüldü
Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamaya yönelik iftiraları belgeleriyle çürütüldü

Terör örgütü PKK’nın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamaya yönelik iftiraları belgeleriyle çürütüldü. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) hazırladığı “Tuzağa Düşme” kitapçığında, PKK/PYD yandaşlarının algı operasyonuna dikkat çekildi. Kitapçıkta, Türk askeriyle baş edemeyen teröristlerin, sosyal medya hesaplar ve yayın organları aracılığıyla hedef saptırmaya çalıştığına işaret edildi.

SAPTIRMADA SINIR YOK

Kitapçıkta, PKK’nın kullandığı bazı fotoğraflardan örnekler verilerek, gerçekleriyle karşılaştırıldı. 29 Ağustos 2017 tarihinde Suriye’nin kuzeyinde bulunan Mare kentinde ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin (PKK-PYD) saldırısında çekilen fotoğraflar, Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaşanmış gibi servis edildi. Fotoğrafta, Afrin’de yaralanan 8 sivilden biri olduğu iddia edilen çocuk bir medya üzerinde yatarak görüntülenmişti. Bir başka yaralı çocuk fotoğrafı ise “Afrin’i kurtarın” etiketiyle paylaşıldı. Zeytin Dalı Harekatı sırasında çekildiği öne sürülen fotoğraf, Anadolu Ajansı’nın 2016 yılında gerçekleştirdiği “AA İstanbul Photo Awards” adlı yarışmada birincilik ödülü almıştı. Abd Doumany’nin fotoğrafı Afrin’de değil, 11 Temmuz 2016’da Halep’te çekilmişti.


BU FOTOĞRAF GAZZE’DE ÇEKİLDİ

Algı operasyonunda sınır tanımayan PKK, sosyal medyada #save_Afrin etiketiyle asılsız fotoğraf servisini de sürdürdü. Örgüt yandaşları, Khattmedia isimli ajansın Gazze’deki insan hakkı ihlallerine dikkat çekmek için çektiği fotoğrafı da Afrin’de çekilmiş gibi lanse etti. Bu fotoğraf, bir afişte de yer almıştı.


Burası Afrin değil Doğu Guta
TSK’nın Afrin’de çocukları hedef aldığı iddiasıyla Twitter’de paylaşılan bu fotoğraf, aslında 21 Ağustos 2013 tarihinde
haber sitesinde yayınlanmıştı. Bu totoğraf, Esed güçlerininn Doğu Guta’da gerçekleştirdiği kimyasal saldırının ardından çekilmişti.

Afiş fotosuyla algı

Terör örgütü destekçilerinin sosyal medyada paylaştığı bir başka fotoğraf da Filistin’in Gazze kentinde çekilmişti. #save_Afrin etiketiyle servis edilen bu fotoğraf, Khattmedia adıl bir ajans tarafından hazırlanan afişte de kullanılmıştı.

#PKK
#Sosyal MEdya
#Propaganda
6 yıl önce