|

PKK ile irtibatlı 259 muhtara ihraç

Terör örgütü PKK ile bağlantısı tespit edilen 259 muhtar görevden uzaklaştırıldı. Muhtarların operasyonlarda yaralanan teröristlerin tedavilerini sağladığı ve örgütün belirlediği evlere yerleştirdiği belirlendi. İçişleri Bakanlığı, bu muhtarların görevlerinde kalmalarının telafisi imkânsız sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Şahin Şen
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:41 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
259 muhtar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevden uzaklaştırıldı.
259 muhtar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik yurt içi ve sınır ötesinde operasyonlar sürerken, İçişleri Bakanlığı örgütün korucu ve muhtarlar yapılanmasını dağıttı. Örgütün şehir yapılanması KCK’yı toparlamaya çalışan 635 güvenlik korucusu görevden uzaklaştırılmıştı. Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu’da bulunan 103 köy ve 156 mahalle olmak üzere 259 muhtar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevden uzaklaştırıldı.

YARALANAN TERÖRİSTLERİ GİZLEDİLER

İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görevli muhtarları örgütle organik bağları tespit edildi. Bazı muhtarların yakınlarının dağ kadrosunda olduğu, bazılarının da örgüt adına faaliyet yürüttüğü, bilgi sızdırdığı öğrenildi. Muhtarların, eylem ya da keşif amacıyla şehir merkezlerine inen teröristleri ‘değer evleri’ adı verilen evlere yerleştirdiği, yaralanan teröristlerin tedavilerinin yapılması için yaşam malzemesi temin ettiği ve ağır yaralı olanları da örgütün belirlediği adreslere yerleştirdiği tespit edildi.

PKK’DAN TALİMAT ALDIKLARI BELİRLENDİ

Görevden alınan güvenlik korucularıyla bağları tespit edilen 259 muhtarın, PKK’nın verdiği talimatları bu korucular aracılığı ile aldığı belirlendi. Muhtarların dağ kadrosu eriyen örgüte eleman temin etmek için çalıştığı da öğrenildi. İçişleri Bakanlığı, uzaklaştırma kararının, muhtarların yürütmekte oldukları görevin hassasiyet nedeniyle, haklarında nihai karar verilene kadar görevlerinde kalmalarının doğurabileceği telafisi imkansız sonuçlar dikkate alınarak verildiğini açıkladı.

  • İlk operasyonda 3 aktif muhtar tutuklanmıştı
  • Van merkezli 6 ilde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 8 aktif muhtar olmak üzere gözaltına alınan 40 kişiden 15’i tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında aktif görevde olan 3 muhtar bulunuyordu. 25 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.
#Muhtar
#Terör
#İhraç
6 yıl önce