|

PKK kalleşliği

Kırsal alanda ağır kayıplar vererek köşeye sıkışan terör örgütü PKK, suikastlara sarıldı. Hainler dün Diyarbakır ve Van’da iki AK Partili yöneticiyi katletti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:28 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
​PKK kalleşliği
​PKK kalleşliği

Terör örgütü PKK, Diyarbakır ve Van'da siyasilere saldırdı. AK Parti Diyarbakır Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi evlerinin önünde kurşunların hedefi oldu. AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan Mulla Mahallesi’ndeki evinin önünde saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Aydın Ahi de aynı yöntemle hainler tarafından evinin önünde şehit edildi.

EVİNİN ÖNÜNDE VURULDU

Orhan Mercan, olayın ardından kaldırıldığı Lice Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Orhan Mercan’ın cesedi otopsi işlemleri için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Silahlı saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, kaçan terörist ya da teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Saldırı sonrasında Diyarbakır’dan Lice ilçesine takviye güvenlik kuvvetlerinin istendiği ve terörist ya da teröristlerin muhtemel kaçış güzergahlarında operasyonlar yoğunlaştırıldı.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan’ın cenazesi defnedildi. Mercan’ın (34) naaşı, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundaki otopsi işleminin ardından yakınları tarafından alındı. Lice ilçesine götürülen Mercan’ın cenazesi, gözyaşları arasında Samparos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

11 ŞÜPHELİYE GÖZALTI

İlk bulgulara göre PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirildiği belirtilen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında 19 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Saldırının ardından dün sabah saatlerde Lice ilçesine giden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve beraberindeki heyet taziye ziyaretinde bulundu. Güzeloğlu, ilk belirlemelere göre terör saldırısı olduğunu ve bölgede geniş kapsamlı operasyonların başlatıldığını söyledi.


OPERASYONUN DEVAMI GELECEK

Vali Güzeloğlu, bölgede operasyonların devam ettiği ve olay ile bağlantısı olduğu değerlendirilen bazı kişilerin ise gözaltına alındığını dile getirdi. Güzeloğlu, “Hain bir saldırı sonucu değerli kardeşimiz şehit edildi. Lice’de de önceki gün yapılan operasyonlarda hain terör örgütü mensupları etkisiz hale getirildi. Şu anda alanda aynı şekilde arkadaşlarımız büyük bir mücadele sergiliyorlar. Değerlendirmelerimiz devam ediyor mücadelemiz devam ediyor. Yapılan çalışmalarda gerek ilçede gerekse il merkezinde gözaltılarımız var, devam edecek” dedi.

Özalp’ta ikinci suikast

Van’da AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar da evine gelen 2 kişinin Ahi’yi zorla götürmek istediğini, bu sırada evin yakınlarında bekleyen birkaç kişinin de silahla ateş açtığını kaydetti. Evinden 20 metre uzağa götürülen Ahi’nin teröristler tarafından öldürüldüğünü bildiren Yıldırımçakar, olayı kınadıklarını dile getirdi. AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu da 9 Ekim 2016’da PKK’lı teröristlerce evinin önünde düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmüştü.


Daha önce
tehdit
edilmiş

Evli ve 4 çocuk babası AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan’ın örgüt tarafından daha önce tehdit edildiği ortaya çıktı. Teröristlerin Mercan’dan partideki görevinden ayrılması istediği öğrenildi. AK Partili yöneticinin şehit edilmesi sonrası bölgede operasyon başlatan özel harekat polisleri, ilçede bazı evlere baskın düzenledi. Operasyonda saldırıyı ile bağlantılı oldukları değerlendirilen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 19 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Şehit Mercan'ın eşi
Erdoğan’la görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit Orhan Mercan’ın annesinin evine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile beraberindekiler helikopterle geldikleri Lice ilçesinde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti Lice İlçe Başkanı Mercan’ın annesinin evini ziyaret ederek, aile üyelerine başsağlığı diledi.

Ziyarette, Bakan Soylu’nun telefonu ile Mercan’ın eşi Mehtap Mercan ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım taziyelerini iletti. Görüşme sırasında eşini kaybeden Mercan gözyaşlarına hakim olamadı. Ziyaret sırasında fenalaşan Mercan’ın amcası Nizamettin Mercan’ı teselli eden Soylu, Mercan’ın annesi Feride, eşi Mehtap Mercan ile görüştü. Mercan’ın çocuklarıyla da ilgilenen Soylu, 9 yaşındaki oğlu Mehmet Emin Mercan’ı kucağına aldı. Soylu, olayla ilgili olarak 19 kişinin gözaltında olduğunu, bunlardan ikisinin net olayın içerisinde yer aldığını açıkladı.





#PKK
#AK Parti
#Suikast
7 yıl önce