|

PKK üyesi gaspçılar yakalandı

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir marketi soyan, biri ağır 2 kişiyi yaralayan silahlı gaspçılar 125 güvenlik kamerasının incelenmesiyle yakalandı. Gaspçıların market sahibinin kapı komşusu olduğu ve başta terör örgüt PKK üyesi olmak üzere çok sayıda suç kaydının olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
15:03 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Gaspçılar, 125 güvenlik kamerasının incelenmesiyle yakalandı.
Gaspçılar, 125 güvenlik kamerasının incelenmesiyle yakalandı.

Gaziosmanpaşa'da soygun gerçekleştirdikleri marketin sahibi ve bir kişiyi silahla vuran şüphelilerden üçü yakalandı.

Karayolları Mahallesi'nde iki gün önce meydana gelen olayda yüzlerine çığlık maskesi takan silahlı 4 gaspçı bir markete girdi. Market sahibini silahla korkutan zanlılar 3 bin lira değerinde sigara ve 2 bin 500 lira nakit parayı alarak kaçmaya başladı. Zanlılar kaçtığı sırada çevredeki esnaflardan Seyit Ali Yavuz gaspçılardan birini yakalayarak boğuşmaya başladı. Market sahibi Eyüp Tuna'da boğuşmaya katıldığı esnada geri dönen 3 gaspçı pompalı tüfek ve tabanca ile ateş açarak Seyit Ali Yavuzu kalbinden, market sahibi Eyüp Tuna'yı da ayağından yaraladı.

125 kamera incelendi

Göğsünden aldığı kurşunla ağır yaralanan Seyit Ali Yavuz ve Eyüp Tuna hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Market içindeki kamera kayıtlarını inceleyen polis maskeli şahısların kimliğini tespit edemedi. Gaspçıların kaçış güzergahındaki kamera kayıtlarının inceleyen Gaziosmanpaşa Asayiş Ekipleri zanlıları bekleyen aracın plakasını tespit etti. Bir akaryakıt istasyonunda yakıt alan araçta beşinci kişinin olduğunu da belirleyen polis aracın geçtiği güzergahtaki 125 güvelik kamera kayıtlarını inceleyerek gaspçıların Gaziosmanpaşa ve İkitelli'deki adreslerini buldu.

Etkin pişmanlıktan yararlanmışlar

  • Kamera kayıtlarını inceleyen polis, gaspçıların soygunda kullandıkları elbiselerini Sultangazi'deki bir arazide yaktıklarını, aracı da terk ettiklerini tespit etti. Gaspçıların adreslerine baskın düzenleyen polis Eyüp B., Abdülkadir H. ve Baver Y.'yi kıskıvrak yakaladı. Firari olan 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Gaspçıların terör örgüt PKK üyesi olduğu, eylemlere katıldığı be etkin pişmanlık yasasından faydalanarak tahliye oldukları öğrenildi. Gaspçıların aynı zamanda hırsızlık, gasp, istismar suçlarından da sabıkası olduğu belirlendi.

#İstanbul
#Gaziosmanpaşa
6 yıl önce