|

PKK’lılar çocukları kalkan yaptı

PKK’lı teröristlerin Irak'ın kuzeyinde bir askeri şehit ettikleri saldırıda güvenlik güçlerine kıyafet değiştirerek yaklaştıkları ve çocukları kalkan olarak kullandıkları ortaya çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:51 - 24/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehidin silah arkadaşları araçlarına Türk bayrağı astı.
Şehidin silah arkadaşları araçlarına Türk bayrağı astı.

Teröristlerin Irak'ın kuzeyinde önceki gün bir askeri şehit ettikleri saldırıda güvenlik güçlerine kıyafet değiştirerek yaklaştıkları ve çocukları kalkan olarak kullandıkları belirlendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonda bir askerin şehit olduğu terör saldırısını gerçekleştiren teröristler, ilk olarak güvenlik güçlerinin yakınındaki bir köye giderek kıyafetlerini değiştirdi.


KÖYDEN ALDILAR

Sonrasında yanlarına köydeki çocuklardan bazılarını alan teröristler onları kalkan yaparak güvenlik güçlerine ateş açtı. Saldırının ardından teröristler yanlarına aldıkları çocuklarla kaçtı. Bölgedeki operasyonların devam ettiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarda Piyade Uzman Onbaşı Sedat Kasap'ın şehit olduğu bildirilmişti.

  • Fransız teröristler
  • Kilis’te DEAŞ mensubu 2 terörist, Suriye sınır hattında yakalandı. Kimlik kontrollerinde, Fas uyruklu Fransa vatandaşları R.L. ile S.İ. oldukları belirlenen teröristlerin kırmızı bültenle arandıkları tespit edildi. Zanlılar, tutuklandı. Öte yandan Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK mensubu 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar hız kesmeden sürüyor.

Dualarla uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlarda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sedat Kasap’ın cenazesi, memleketi Van’da son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi Dalya Dağı’ndaki üs bölgesine PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Kasap’ın cenazesi, düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazı sonrası dualarla toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı törende vatandaşlar dev Türk bayrağı açtı.


Mardin’den acı haber

Mardin’in Dargeçit ile Batman’ın Gercüş ilçeleri arasında, 4 Ekim’de PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 8 askerin şehit olduğu bölgede operasyonlar devam ediyor. Operasyon kapsamında Dargeçit ilçesinin Cehennem Deresi mevkisinde dün bir grup terörist tespit edildi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 2 asker yaralandı. Yaralanan askerler helikopterle sevk edildiği Mardin ve Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi altına alındı. Diyarbakır’da tedavi gören Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Çoban, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Şehidin Çorum’daki baba evine acı haber ulaştı. Çoban’ın yaklaşık 20 gün önce Sanem Çoban ile evlendiği, eşinin de Mardin’de olduğu öğrenildi. Çoban, bugün düzenlenecek olan askeri törenin ardından Çorum şehitliğinde toprağa verilecek.

#PKK
#Terörist
#ÇAtışma
#Şehit
#Sedat Kasap
6 yıl önce