|

PKK’nın ATM çetesi çökertildi

ATM’lerde kopyaladıkları kartlarla 500 kişiyi 1 milyon dolandıran PKK’lı 5 kişilik çete çökertildi. Çete, Bartın, Karabük, Zonguldak, Bursa, Konya, Aksaray ve Kayseri’de kopyaladıkları kartları İstanbul’daki ATM’lerde boşaltıp terör örgütüne aktarıyordu.

Şahin Şen
04:00 - 24/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:06 - 24/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Şahıslar gözaltına alındı.
Şahıslar gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarla mali kaynakları kesilen terör örgütü PKK’nın dolandırıcılık çetesi çökertildi. İstanbul’dan kiraladıkları otomobille Bartın, Karabük, Zonguldak, Bursa, Konya, Aksaray ve Kayseri’ye giden 5 kişilik çete, belirledikleri banka ATM’lerine kart kopyalama cihazı yerleştirdi. Kopyaladıkları kartların hesaplarını İstanbul’daki ATM’lerden boşaltan çete, 500 vatandaşı mağdur etti.

PARALAR PKK’YA GİDİYORDU

Şu ana kadar 1 milyon liralık dolandırıcılık yapan çetenin peşine düşen Bartın Asayiş Polisi, İstanbul, Mardin ve Şırnak’ta operasyon düzenledi.

  • Akraba olan çete üyelerinin terör örgütü PKK ile bağlantısı ortaya çıktı. Dolandırıcıların bazılarının aile üyelerinin PKK’nın dağ kadrosunda olduğu ve bir kısmının da güvenlik güçlerince öldürüldüğü belirlendi. 5 çete üyesinin akrabaları vasıtasıyla örgütün dağ kadrosuna katıldığı ve yaklaşık bir yıl kırsalda kalarak eğitim aldığı saptandı. Vatandaşlardan dolandırdığı paraları PKK’ya aktardığı belirlenen çetenin, teknik takibe takılmamak için birbirleriyle “ICQ” adlı haberleşme programı üzerinden iletişim kurduğu da belirlendi.
#PKK
#ATM
#Çete
5 yıl önce