|

PKK’nın Gabar sorumlusu paket

Cudi ve Gabar Dağı bölgelerinde İHA’larla tespit edilen 9 terörist öldürüldü. Örgütün sözde Gabar sorumlusu Emrah Nayci sağ ele geçirildi. Kandil, Avaşin, Gara ve Metina’ya düzenlenen hava harekatlarında ise 23 terörist etkisiz hale getirildi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Arazide basılmadık yer bırakmayan Mehmetçik, PKK’lı teröristlere harekat alanı tanımıyor.
Arazide basılmadık yer bırakmayan Mehmetçik, PKK’lı teröristlere harekat alanı tanımıyor.

Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosu günden güne eriyor. Terörle mücadeledeki kararlılık ve savunma sanayiindeki yerlileşme, örgüte son yılların en büyük darbesini indirdi. Kış yapılanmasına giremeyen teröristler, saklandıkları inlerden başlarını dahi çıkaramaz hale geldi. İnsansız hava araçlarıyla (İHA) tespit edilen terörist gruplar silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve F-16’larla vuruluyor.

ŞIRNAK’TA 9 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

PKK’ya dün ağır bir darbe daha indirildi. Şırnak’ta Cudi ve Gabar dağlarında yürütülen operasyonlarda 9 terörist öldürüldü, 1 terörist ise sağ ele geçirildi. Cudi Dağı Helinapir Tepe bölgesinde, dün sabah saatlerinde insansız hava araçlarıyla (İHA) bir grup terörist tespit edildi. Bölgeye düzenlenen hava destekli operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi.


PKK’LI YÖNETİCİ SAĞ YAKALANDI

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Gabar Dağı bölgesinde, Güçlükonak ilçesi Demirboğazı köyü kırsalında yürüttüğü operasyon kapsamında da PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi, 1 terörist ise sağ yakalandı. Sağ yakalanan teröristin PKK’nın sözde Gabar Halkla İlişkiler Sorumlusu ‘Fedakar Cizir’ kod adlı Emrah Nayci olduğu belirtildi. Şırnak genelinde operasyonların sürdüğü bildirildi.

K.IRAK’TA 23 TERÖRİST DAHA

Kuzey Irak’ta da 23 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Avaşin, Gara ve Metina bölgeleri dün vuruldu. Düzenlenen hava harekatlarında örgüte ait sığınak ve mühimmat depoları imha edildi. Üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki silahlı 23 terörist etkisiz hale getirildi.

#TSK
#Operasyon
#PKK
#Emrah Nayci
5 yıl önce