|

PKK'nın siyasal kuklaları

İçişleri Bakanlığı’nın 'kayyum raporu'nda, ülke genelindeki terörist sayısının 700'lere kadar düştüğü belirtildi. Raporda, HDP'nin kayyum raporunu hazırlayanlar için "PKK'nın siyasal aracı/kuklası" denildi.

Osman Özgan
04:00 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 03:36 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
HDP Eş Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, 28 Şubat’ta yalanlarla dolu raporlarını açıkladı.
HDP Eş Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, 28 Şubat’ta yalanlarla dolu raporlarını açıkladı.

PKK terör örgütüyle bağlantıları nedeniyle başkanları görevden el çektirilen kayyum yönetimindeki 94 il ve ilçe belediyesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı rapor hazırladı. Raporda, kayyum öncesi PKK'nın faaliyetleri ve eylemleri ile görevden uzaklaştırılan belediyelerin teröre desteği ortaya konuldu. Kayyum döneminde yapılan yatırımların da anlatıldığı raporda, HDP'nin kayyum yalanları da tek tek çürütüldü.

BATAKTAN KURTARILDI

  • Bakanlığın raporuyla HDP'nın kayyumlara ilişkin bir süre önce hazırladığı raporda, 'kayyumların belediyeleri borç batağına sapladığı' iddiaları da yalanlanmış oldu. Bakanlığın raporu, PKK'ya açıkça destek veren belediyelerin kayyum öncesi borç batağında olduğunu ortaya koydu.

REKOR VAN’DAYDI

Buna göre, bugüne kadar 7,5 milyar TL yatırım yapılan kayyum belediyelerine ait 1 milyar 946 milyon 904 bin TL borcun ödendiği belirtildi. En fazla borcun da 1 milyar 60 milyon TL ile Van'a ait olduğu kaydedildi. Batman'a ait 245 milyon 500 bin, Mardin'e ait 245 milyon 700 TL borcun ödendiğine dikkat çekildi.

HDP'NİN RAPORU MÜSVEDDE

Raporun son bölümünde, HDP'nin hazırladığı kayyum raporuna da değinildi. 'Müsvedde' olarak bahsedilen raporda, 'Türk bayrağının başta belediyeler olmak üzere göndere çekilmesi, Çanakkale Şehitleri için yapılan etkinliklerin bir asimilasyon faaliyeti' olarak nitelendirildiğine, 'Kürt sorununun çözümünde savaş politikalarında ısrar edildiği ve Kürtlerle devlet arasında bir savaş olduğu' ifadelerine yer verildiğine vurgu yapıldı.

İDEOLOJİK DOKÜMAN

  • Terör örgütü ile mücadelede en önemli araçlardan biri olan kayyum politikasının da "Kürdistan coğrafyasında yeniden güncellenmiş bir sömürge modeli" olarak nitelendirildiği belirtilirken, "Tüm bunlar, raporu hazırlayanların bölücü terör örgütü PKK'nın amaçları doğrultusunda hareket eden, PKK'nın siyasal aracı/kuklası olduğunu teyit eden bir durumdur. Ayrıca bu müsveddeler, milletimiz arasında ayrımcılık oluşturmak için gerçeğe aykırı olarak hazırlanmış ideolojik dokümanlardır" denildi.

TERÖRİSTE KAYYUM FRENİ

Kayyumların göreve başlamasının ardından bölgede hızla normalleşmenin yaşandığına dikkat çekilen raporda, bu süreçte belediyeler üzerinden terör örgütüne finans ve insan kaynağı engellendi. Rapora göre, kolluk kuvvetlerinin mücadelesiyle birlikte etkinliğini ve eylem gücünü kaybederken örgüte katılım oranı 30 yılın en düşük seviyesine geriledi. Raporda, “Ülke sathındaki terörist sayısı 700’lü rakamlara gerilemiştir” denildi.

  • Yalanları çöktü
  • İçişleri Bakanlığı’nın raporunda, kayyumlara yönelik karalama amaçlı iddialar da çürütüldü. Kapatıldığı iddia edilen Doğubeyazıt’taki Sema Yüce Kadın Merkezi’nin tıp merkezi adı altında terör yuvası olarak kullanıldığı belirtildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne devredilen binanın şu anda “Sağlıklı Hayat Merkezi” adı altında amacına uygun olarak vatandaşlara hizmet verdiği belirtildi. Yine DBP’li Kayapınar Belediyesi’ne ait kütüphanedeki kitapların toplatıldığı iddiasına ilişkin ise raporda, “Bu yayınların arasında dağdaki teröristlerin hayatını konu edinen ve terörist elebaşı Abdullah Öcalan tarafından yazılan kitaplar yer almaktadır. Okullarda eğitim gören çocuklar için uygun görülerek alınan kitaplar çocukların istifadesine sunulmuştur” denildi.

#Kayyum raporu
#İçişleri Bakanlığı
#HDP
#PKK
5 yıl önce