|

PKK’yı söküp attık

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’ya karşı yürütülen mücadele ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Orgeneral Güler, ‘’Çukurca’da çok önemli sonuçlar aldık. Bir ölüm kalım savaşı veriliyor. Teröristler Kale Tepe’den tamamen sökülüp atıldı’’ dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/09/2016 Cuma
Güncelleme: 05:17 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, terörle mücadeleye ilişkin, “Bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar saldırmışken, 'Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim?" değerlendirmesinde bulundu. İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi'nde düzenlenen “Valiler Toplantısı"na katılan Orgeneral Güler, toplantı öncesi gazetecilere terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.



ORAYA EPEY YERLEŞMİŞLERDİ


Hakkari'nin Çukurca kırsalında icra edilen “Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu"nda çok ciddi sonuçlar alındığını belirten Orgeneral Güler, ölüm kalım savaşı verildiğini söyledi. Orgeneral Güler, operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarınca Türkiye sınırları içinde tesis edilen sözde Ertüş Kampı'na (Kale Tepe) ilişkin, “Kale Tepe çok ciddi bir yer. Oraya epey yerleşmişlerdi, oradan tamamen sökülüp atıldılar" dedi.



12 KRİTİK NOKTA VAR


Kars, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı'daki 12 kritik noktanın belli bir takvim içinde teröristlerden tamamen temizleneceğini anlatan Orgeneral Güler, “Yani bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar saldırmışken, 'Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim? Daha mı iyi?. Teröristlerin yuvalandıkları 12 noktaya tek tek belli bir takvim içinde tek tek girilecek" şeklinde konuştu.



TAMAMEN SÖKÜLÜP ATILDILAR


Geçen yıl aralık ayında PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları'na bölücü örgüt mensuplarının tekrar yerleşme çabası içinde olduğu iddialarını da değerlendiren Orgeneral Güler, “Onlar için vardır tabii. Adamlar istemez mi tekrar oraları ele geçirmek?" dedi.





Bayraktar ilk kez vurdu


Genelkurmay, 6 Eylül'den bu yana Çukurca kırsalına düzenlenen hava harekatlarında 29 teröristin etkisiz hale getirildiği, bölgedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının ise 186 olduğu bildirildi. Açıklamada operasyonda yerli imkanlarla üretilen milli silahlı insansız hava aracı Bayraktar'ın ilk kez kullandığı belirtildi. TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, Çukurca kırsalında hava harekatı düzenlendiği, 6 Eylül'de saat 15.47-16.30 arasında Çukurca/Seni Tepe bölgesinde 4 teröristin, 7 Eylül'de saat 04.53-05.15 arasında ise Çukurca/Dede bölgesinde 8 teröristin, aynı gün saat 16.55-17.05 arasında Çukurca/Uzundere'de alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu yapılan hava harekatında 6 terörist öldürüldü. Dün ise saat 07.40- 08.00 saatleri arasında yerli Silahlı İHA (Bayraktar) ile gerçekleştirilen hava harekatında 5 teröristin öldürüldüğü, 10.52-11.05 arasındaki harekatta da 6 terörist olmak üzere toplam 29 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.





400 PKK'lı Kazan'da


Hakkari Çukurca'da yaklaşık bir haftadır devam eden operasyonlarda terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çukurca kırsalında bulunan PKK'nın kullandığı Kazan Vadisi'nde büyük bir kamp bulunuyor. Terör örgütünün toplanma, eğitim ve sevk noktası olarak kullandığı Kazan Vadisi Kampı'nın hemen arkasında Irak'a ait topraklar ve PKK'nın Irak'taki merkez kampları Hakurk ve Avaşin'e açılan yollar bulunuyor. Yaklaşık 400 teröristin barındığı tahmin edilen bu kampta Irak veya Suriye'ye eğitime gönderilen veya oralardan gönderilen eğitimli


teröristler bulunuyor.





#Yaşar Güler
#PKK
#Hakkari
8 yıl önce