|

'Polise silah verilmedi' iddiası

FETÖ'nün darbe girişimine kalkıştığı gece, polis teşkilatında yetersiz kalan silah ve mühimmatın karşılanması için depoya gittiğini iddia eden başpolis memuru Servet Yayan kendisine kendisine silah verilmediğini iddia ederek tutanak tuttu. Başkomiser Adnan Çelik ve Yayan'ın imzaları olan tutanakta depo görevlisi polislerin, "Daireden emir verildi çatışılmıyacakmış, silah veremeyiz" dediği iddia edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 18:00 - 22/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15-16 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimi sırasında yaşananlar ortaya çıkmaya devam ediyor. 15 Temmuz gecesi, polisin elindeki silah ve mühimmatın yetersiz kalması üzerine, silah deposundan sorumlu polis memuru Mehmet Bayburtlu'nun polislere silah vermediği iddia edildi. Bayburtlu talimatın yukarıdan verildiğini savundu. Bu yaşananlar bir tutanakla kayıt altına alındı.



GÖREVLİ: 'SİLAH VERMİYORUM'


Darbe gecesi silah ve mühimmat deposu önünde yaşanan skandal olay adım adım polis tutanaklarında yer aldı. Tutanaklarda yer alan bilgilere göre, darbe girişimi sırasında tüm polislerin izinlerinin kaldırılıp emniyete çağrılmasının ardından, ciddi silah ve mühimmat ihtiyacı olduğu tespit edildi. Başkomiser Adnan Çelik'in talimatıyla, Başpolis Servet Yayan, silah deposuna gönderildi. Acil olarak silah ihtiyacı olduğunu söyleyen polis memuru Servet Yayan'a depo görevlisi polis memuru Mehmet Bayburtlu izin vermedi ve “Başkan beyin talimatı var. Silah vermiyorum, gelenler olursa müdahale edilmeyecekmiş" dediği iddia edildi.





TESLİM OLUN EMRİ


Silah verilmemesi üzerine durum büyüyünce, Başkomiser Adnan Çelik, Başpolis Servet Yayan ve çok sayıda polis memuru duruma itiraz etti. 15 Temmuz gecesi 01.30 ile 02.00 arası Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Vekili Hakan Liman, polis memurlarına yönelik açıklama yaparak, Kriminal Daire Başkanı Kemal Pelit ile telefonda görüştüğünü, başkanın, askerler geldiğinde onlarla kendisinin görüşeceğini, onlara bu yapılan hukuksuz olduğunu bildireceğini söyledi ve başkanın şu sözlerini aktardı: “Askerler ile kesinlikle çatışmaya girilmeyecek, silahlarımızı bırakıp teslim olacağız." Liman'ın bu görüşmeyi gerçekten yapıp yapmadığı soruşturma sonunda ortaya çıkacak. Kriminal Daire Başkanı Pelit, böyle bir talimatın olmadığını, darbe girişimine engel olunması yönündeki talimatlarının kayıtlarının çıkarılabileceğini dile getirdi. O gece yaşananlara daire kamera kayıtlarının tamamı ise inceleniyor.


#Kriminal Dairesi
#FETÖ
#Servet Yayan
8 yıl önce