|

Polise "Turistim" diyen Afgan uyruklu işçiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden ceza kesildi

Denizli'de koronavirüs yasakları kapsamında şehir genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması için emniyet ekipleri farklı noktalarda denetim gerçekleştirdi. Denetimde durdurulan bir şahıs turist olduğunu beyan ederek polisleri ikna etmeye çalıştı. Afgan uyruklu olduğu ve işçi olarak çalıştığı belirlenen kişiye para cezası kesildi.

21:33 - 26/12/2020 Cumartesi
Güncelleme: 21:58 - 26/12/2020 Cumartesi
AA
Afganistan uyruklu Haseeb A'ya para cezası uyguladı.
Afganistan uyruklu Haseeb A'ya para cezası uyguladı.

İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kentteki işlek meydan ve caddelerde de sakinlik yaşandı.


Cadde ve sokaklar temizlendi

Belediye ekipleri, boş kalan cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yaptı.


Kısıtlamaya uymayanlara ceza kesildi

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda bulunan kişilere izin belgelerini sordu, kısıtlamaya uymayanlara cezai işlem uyguladı.

Araçtaki kişiden belge istendi

Polis ekipleri, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki uygulama sırasında durdurduğu araçtaki kişiden izin belgelerini istedi.


Turist olduğunu söyledi fakat başka çıktı

Ekipler, üzerinde çalışanı olduğu ambalaj firmasının üniforması bulunan ve turist olduğunu söyleyen Afganistan uyruklu Haseeb A'ya (22) çalıştığı iş kolunun sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmadığı gerekçesiyle para cezası uyguladı.



#çalışma
#kısıtlama
#kural
#sokak
#yabancı
#yasak
3 yıl önce