|

Provokasyon kutlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çirkin sözlerle hakaret eden CHP’li Engin Özkoç için hazırlanıp Adalet Bakanlığı’na iletilen fezleke, bekletilmeden Meclis’e sunulacak. Erdoğan da 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Özkoç, kavgalı oturumun ardından CHP’lilerle Sardina Balık’ta eğlendi. Tuncay Özkan’ın paylaştığı neşeli fotoğraf, “Yaptıkları provokasyonu kutluyorlar” şeklinde yorumlandı.

Nur Banu Aras
04:00 - 6/03/2020 Cuma
Güncelleme: 01:34 - 6/03/2020 Cuma
Yeni Şafak
Engin Özkoç (sol) ve Tuncay Özkan (sağ)
Engin Özkoç (sol) ve Tuncay Özkan (sağ)

CHP’li Engin Özkoç önceki gün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etti. Ardından Meclis Genel Kurulu’nda konuşurken vekiller arasında kavga çıktı. İdlib’de Bahar Kalkanı Harekatı sürerken ve Türkiye’nin tek yürek olduğu bir dönemde Özkoç’un yaptıkları provokasyon olarak değerlendirildi. Bu provokasyonunun zamanlamasına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden Engin Özkoç, sözleri ile TBMM’de ortalığı birbirine kattı. Meclis’te yumrukların konuştuğu, tekmelerin atıldığı arbedenin ardından CHP’li milletvekilleri sefa sürdü. CHP’li Engin Özkoç, Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak Genel Kurul’dan çıkıp soluğu Ankara’da Sardina Balık’ta aldı. Tuncay Özkan, sosyal medya hesabı Twitter’dan Engin Özkoç’un fotoğrafını paylaştı. Neşeli oldukları dikkati çeken CHP’li milletvekillerinin bu davranışı ‘yaptıkları provokasyonu kutluyorlar’ şeklinde yorumlandı.

#Engin Özkoç
#Hakaret
#Recep Tayyip Erdoğan
#Tuncay Özkan
4 yıl önce