Provokasyona geçit yok: Diyarbakır’da terör posterleri asan 4 kişi gözaltında
12:56, 30/08/2026, PazarG: Güncelleme: 13:07, 30/08/2026, Pazar
DHA

Bakan Çiftçi: Diyarbakır’da terör örgütü mensuplarının posterlerini asarak provokasyon peşinde koşan 4 şahıs gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Diyarbakır’da bazı ara sokaklara terör örgütü mensuplarının posterlerini asarak provokasyon yapmaya çalışan 4 kişinin, emniyet güçlerinin titiz çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.
Diyarbakır’da terör örgütü propagandası üzerinden provokasyon girişiminde bulunan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
Bazı ara sokaklara terör örgütü mensuplarının posterlerini astığı belirlenen 4 kişi, emniyet ekiplerinin çalışması sonucu tespit edilerek gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, operasyonun ardından yaptığı açıklamada provokasyon girişimine ilişkin bilgi verdi.
GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ, PROVOKASYONLARA ASLA GEÇİT VERMEYECEKTİR!
Bakan Çiftçi'nin açıklaması şu şekilde;
Ülkemizin 50 yıllık terör belasından kurtulmak üzere girdiği "Terörsüz Türkiye" sürecine engel çıkaran hiç kimseye müsamaha gösterilmeyecektir. Milli Birlik ve Kardeşlik iklimimizi zehirlemeye cüret eden her provokatör hak ettiği muameleyi görecektir.
Diyarbakır’da bazı ara sokaklara terör örgütü mensuplarının posterlerini asarak provokasyon peşinde koşan 4 şahıs, emniyet güçlerimizin titiz çalışmaları sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştır.
İçişleri Bakanlığı olarak ülkemizi terörden bütünüyle arındırmak, şiddeti gündemimizden tamamen çıkarmak ve toplumsal bütünleşmemizi pekiştirmek için devletimizin tüm kurum ve birimleriyle tam bir eş güdüm içerisinde çalışıyoruz.
Terörsüz Türkiye süreci, ülkemizin ayağındaki prangalardan kurtulup her bir ferdine huzur ve refah sunacak bir kapının açılmasıdır. Bu hassas dönemin her türlü provokasyon ve istismardan uzak tutulması için süreci kararlılıkla takip ediyoruz.
Şimdi önümüzde kardeşliğimizi daha da güçlendirecek, enerjimizi kalkınmaya, üretime ve milletimizin refahına yöneltecek yeni bir dönem var. Bu tarihi süreçte siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza kadar herkese çok önemli bir sorumluluk düşmektedir.
Türkiye’nin istikameti huzur, birlik ve güçlü yarınlardır.

Gündem
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den suç şebekelerine net mesaj: ‘Evlatlarımıza acımayana biz de acımayacağız’

Gündem
İçişleri Bakanı Çiftçi’den Terörsüz Türkiye vurgusu: Taviz vermeden çalışacağız

Gündem
Terörsüz Türkiye’de kritik dönemeç: Süreç Kurulu'nun ilk toplantısı başladı




Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.