|

Provokasyon yurtdışı kaynaklı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, mültecileri hedef alan tahriklerle ilgili şu bilgileri verdi: Ankara’daki ilginçtir. Bıçaklanan bir Türkmen muhacir gelmiş ama ‘muhacirler Türk gencini bıçakladı’ diyerek kitleleri galeyana getirdiler. Emniyet tespit etti. Provokasyon yapan hesapların yarısından çoğu yurt dışı menşeli. Bu bize Gezi olaylarını hatırlatıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2017 Pazar
Güncelleme: 03:43 - 9/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Provokasyon yurtdışı kaynaklı
Provokasyon yurtdışı kaynaklı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "9 aylık hamile hanım, 10 aylık bir çocuğu var ve kendisi iki cani tarafından maalesef katledildiler. Suriye’den kaçanlar zaten tecavüze uğramamak, katledilmemek için kaçmışlardır. Elbette yerli yada muhacir kim suç işlemişse o suç cezasız kalmaz.” dedi. Suriyelilerin Anadolu’yu sığınma yeri olarak görüp geldiklerini belirten Kaynak, şöyle devam etti:

GEZİ'Yİ HATIRLATIYOR

“Ankara’daki çok ilginçtir. Bıçaklanan bir Türkmen muhacir gelmiş ama ‘muhacirler bir Türk gencini bıçakladı’ diye Ankara’nın göbeğinde kitleleri galeyana getirip harekete geçirdiler. Sonra Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Dairesi, bu kışkırtmaların sosyal medya üzerinden yapanları tespit etti. İşin ilginç tarafı bu hesapların kışkırtmayı yapan, provokasyon yapan bu hesapların yarısından çoğu yurt dışı menşeli. Bu bize gezi olaylarını hatırlatıyor.”

#Veysi Kaynak
#Mülteciler
7 yıl önce