|

Puan tercih imkanı veriyor hak değil

Özel okul tercihlerinin yapılmaya başladığını hatırlatan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, “Bir öğrencinin puanının hesaplanması, eğitim ve öğretim desteği için tercih yapabilme imkanını kazanması anlamına geliyor. Eğitim öğretim desteği hakkını kazanmış olduğu anlamına gelmiyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 23:07 - 5/09/2015 Cumartesi
AA

2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile destek alacak özel okulların listesi açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci öğrencilerin özel okul teşvik tercihlerini nasıl yapacaklarına dair açıklama yaptı. Yelkenci, Milli Eğitim Bakanlığının özel okullarda okuyan öğrencilere verdiği devlet desteği için başvuran öğrencilerin 6 bin 778 okul için 10 Eylül'e kadar tercihte bulunabileceğini belirtti.



KESİN KAYITLAR 14-21 EYLÜL'DE


Yelkenci, puanı hesaplanan 661 bin 233 öğrencinin 230 bin kontenjan için tercih yapacağını belirten Yelkenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir öğrencinin puanının hesaplanması, eğitim ve öğretim desteği için tercih yapabilme imkanını kazanmış olması anlamına geliyor, eğitim öğretim desteği hakkını kazanmış olduğu anlamına gelmiyor. Puanı hesaplanan 661 bin 233 öğrenci, 10 Eylül'e kadar tercihlerini yapacak. Ama bununla da süreç bitmiyor. 11 Eylül'de bu okula yerleşip yerleşmediklerini açıklayacağız. Bundan sonra tercih hakkının tahakkuk etmesi ve teşviki kazanmış olmaları için 14-21 Eylül'de nakil ve kesin kayıtlarını yapmış olmaları gerekiyor.”



VELİLERİ ÜÇ BUTON KARŞILAYACAK


Öğrenci veya velilerin, “meb.gov.tr” adresindeki 'eğitim ve öğretim desteği tercih işlemleri' bölümüne tıklayarak sisteme gireceğini aktaran Yelkenci, tercih işlemlerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Sisteme girdiklerinde, karşılarına 'Eğitim öğretim desteği tercih hakkı, eğitim öğretim tercih işlemleri ve tercih edilebilecek okullar' çıkacak. Öncelikle, 'Tercih edilebilecek okullar' listesine bakmasını öneriyoruz. Bu tedbiri, bulunduğu ilde, ilçede, oturduğu bölgede, tercih edebileceği okul yoksa ya da gitmek istediği okul tercih listesinde değilse sıkıntı yaşamaması için söylüyoruz. Bütün işlmlerin tamamlanmasının ardından 'Tercihlerimi kaydet' dediğinde, tercihleri alınmış ve yerleştirilme işlemleri yapılmaya hazır hale gelmiş oluyor.”


#yerleştirilme işlemleri
#Özel okul tercihleri
#Ömer Faruk Yelkenci
9 yıl önce