|

Raporu hazırlayan FETÖ’cü

FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasını deşifre eden bulgulardan biri olan ankesörlü-sabit kontörlü hatların “hukuka aykırı delil” raporunda imzası bulunan iki kişi FETÖ’cü çıktı. Raporda Avukat Kemal Uçar ile Hava Mühendis Binbaşı Levent Mazılıgüney’in de isimleri yer alıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:45 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar ve aralarında avukatların da bulunduğu 9 kişi TSK’daki kripto FETÖ üyelerinin deşifre olmasında büyük pay sahibi olan ankesörlü telefon soruşturmalarını itibarsızlaştırma amacıyla bir rapor hazırladı. Raporda imzası bulunan isimler arasında FETÖ’den tutuklu bulunan Avukat Kemal Uçar da yer aldı. Raporda Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği suçu için 15 Temmuz 2016 tarihinden sonraki sürecin baz alınması gerektiği değerlendirmesi yer alırken, bu değerlendirmenin FETÖ propagandasına hizmet ettiği ve FETÖ eylemlerini meşrulaştırmaya çalıştığı belirlendi.

AİLE BOYU İHRAÇ

Raporu hazırlayanlardan birisi olan Levent Mazılıgüney’in ise kendisinin Hava Mühendis Binbaşı olarak görev yaparken 15 Temmuz sonrası KHK ile TSK’tan ihraç edildiği öğrenildi. Levent Mazılıgüney’in iki kardeşi Jandarma Yüzbaşı Ömer Mazılıgüney ve Yüzbaşı Kasım Mazılıgüney’in 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’larla TSK’dan ihraç edildiği belirlendi.

3 AYDA BİN 963 GÖZALTI

  • Öte yandan ankesörlü telefon soruşturması kapsamında İstanbul’da ise önemli rakamlara ulaşıldı. 29 Kasım, 22 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul Emniyeti ve İstanbul Jandarma Komutanlığı ile birlikte gerçekleştirilen 11 ayrı operasyon sonucunda ankesörden haberleştiği belirlenen 3 bin 635 şüpheli arasında daha önce tutuklanmayan ve gözaltına alınmayan bin 963 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
#FETÖ
#Avukat Kemal Uçar
#Levent Mazılıgüney
5 yıl önce