|

Rekor oyla yeniden başkan

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, tek aday olarak girdiği seçimde 363 oy alarak yeniden başkan seçildi. Yaş haddinden emekli olacağı 23 Mart 2020’ye kadar başkanlık görevini sürdürecek olan Cirit, en yüksek oyla seçilen başkan olarak tarihe geçti.

Osman Özgan
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 01:47 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
İsmail Rüştü Cirit
İsmail Rüştü Cirit

10 Şubat 2015’te Yargıtay Başkanlığı’na seçilen Cirit’in, 4 yıllık görev süresi sona ermesi nedeniyle dün Yargıtay’da seçim heyecanı yaşandı. Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçimlere Cirit, tek aday olarak girdi.


363 OYLA YENİDEN BAŞKAN

Yargıtay’da şu anda 400 üye bulunuyor. Başkan seçilmek için bu üyelerin salt çoğunluğu yani 201’inin oyunun alınması gerekiyor. 400 Yargıtay üyesinin 387’sinin katıldığı seçimde Cirit, 363 oyla yeniden seçildi. Katılımın yüksek olduğu seçimde Cirit’in aldığı oyun, Yargıtay tarihindeki seçimlerin en yüksek oy oranı olduğu belirtildi.

YARGIYA GÜVENİ YÜKSELTECEĞİZ

  • Cirit, tekrar Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cirit, şunları kaydetti: “Görevde bulunduğumuz 4 yılda birçok olumlu işler yaptık. Oldukça zor günler geçirdik. Türk halkının yargıya duyduğu güven endeksini daha yukarılara çekeceğiz. Özellikle FETÖ üyelerinin yargıda sağladıkları üstünlükten sonra, 2007-2013 yılları arasında yargıya güven endeksi yerlere düşmüştü ancak son yapılan araştırmalarda yeniden yükseklere doğru çıktığı görülüyor. Yargıya güveni daha da yükseklere çıkaracağız. Halkımızın güvenine layık olacağız.” Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanlığına tekrar seçilen Cirit’e telgraf gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telgrafta Cirit’i tebrik ederek, kendisine başarı dileklerini iletti.
#​Yargıtay
#İsmail Rüştü Cirit
5 yıl önce