|

Rektöre Batmaz soruşturması

Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammet Güven ve yardımcısı Murat Doğan hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyada, Güven’in FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’ın ağabeyi Şakir Batmaz sayesinde rektörlüğe seçildiği bilgisi yer aldı. Seçim süreciyle ilgili tanık ifadeleri de dosyaya girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 03:24 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ'nün sivil imamlarından Kemal Batmaz'ın ağabeyi Şakir Batmaz, örgütün Erciyes Üniversitesi yapılanmasında bir numara olarak gösteriliyordu.
FETÖ'nün sivil imamlarından Kemal Batmaz'ın ağabeyi Şakir Batmaz, örgütün Erciyes Üniversitesi yapılanmasında bir numara olarak gösteriliyordu.

15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’ın ağabeyi Şakir Batmaz’ın hakkında açılan davanın ardından, Erciyes Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasına ilişkin yeni bir soruşturmanın başlatıldığı ortaya çıktı. Ankara Başsavcılığı’nca Şakir Batmaz hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün Erciyes Üniversitesi’ndeki faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar yer alırken, mevcut rektör Muhammet Güven ile yardımcısı Murat Doğan hakkında da “FETÖ'ye üye olmak” suçundan soruşturma başlatıldı.

BATMAZ SEÇTİRDİ

İddianamede yer alan bilgilere göre, 2000’li yıllarda Şakir Batmaz rektörlük seçimlerinde aday işaret edecek kadar güçlendi ve rektörlük seçim kampanyalarında örgüt üyelerine örgütün adayının desteklenmesi yönünde talimatlar verdi. Bu kapsamda, Güven de Batmaz’ın çabalarıyla rektör olarak seçildi. Batmaz hakkında hazırlanan iddianamede, söz konusu seçim sürecine ilişkin tanık ifadeleri yer aldı.

OY İSTEMEMİŞ, OY VERMİŞ!

Birol K., Şakir Batmaz’ın liderliğinde yürütülen seçim çalışmalarında Batmaz’ın talimatlarıyla hareket eden Serdar Sakin’in “Muhammet Güven’in rektör olacağı ile ilgili Fethullah Gülen cemaati karar verdi, siz de Muhammet Güven’i desteklerseniz sizin için iyi olur” şeklinde konuşmalar yaptığını duyduğunu anlattı. FETÖ’nün Erciyes Üniversitesi yapılanmasında bir numara olarak gösterilen Şakir Batmaz ise ifadesinde, aynı seçimlerde alt komşusu Prof. Dr. Hamza Çakır’ın da aday olduğunu ancak çocuklarının gürültüleri sebebiyle komşuluk ilişkilerinin iyi olmadığını ve bu nedenle seçimde desteklemediğini iddia etti. Batmaz, Güven’in rektör seçilmesi için çalışma yaptığını inkar ederken, Güven’e oy verdiğini ise kabul etti.

KOMİSYONUNUN BAŞKANIYDI

Hakkında soruşturma başlatılan bir diğer isim olan rektör yardımcısı Murat Doğan ile ilgili de iddianamede dikkat çekici ayrıntılar yer aldı. Buna göre, FETÖ Araştırma Komisyonu’na başkanlık eden Doğan’ın, Batmaz’dan aldığı talimatlar neticesinde örgüt üyelerinin aklanması konusunda çabaladığına ilişkin ifadelerin olduğu belirtiliyor. Ayrıca iddianamede, Doğan’ın, hukuk profesörü olması nedeniyle aralarında çok sayıda hakim, savcı, emniyet ve TSK mensubunun da bulunduğu kişilere üst düzey görevlere gelmesi için Erciyes Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora çalışması yaptırdığının tanık ifadelerinden anlaşıldığı vurgulandı.

ELEBAŞINA ZİYARET

İddianamede yer alan tanık ifadelerine göre Doğan’ın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ziyarete gittiği de ortaya çıktı. Gülen'in ziyarette Doğan’a takke ve tespih hediye ettiği bilgisi yer aldı.

#FETÖ
#Erciyes Üniversitesi
#Muhammet Güven
6 yıl önce