|

Rektörler de karne alacak

Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulacak yeni sistem ile artık rektörlerin de performansı ölçülecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademik yıl açılışında rektör atamaları konusunda yeni bir çalışmanın işaretini verdi.

Fazlı Şahan
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 11:40 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Üniversitesi (Arşiv)
İstanbul Üniversitesi (Arşiv)

Erdoğan’ın, “Bazı üniversitelerimiz hala kendinden beklediğimiz yere ulaşamamış durumda. Rektör atama kriterlerini çok daha yükseğe çıkartarak adayları akademik ve idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğiz” sözlerinin ardından projenin ayrıntıları netleşti.

MEMNUNİYET VERİLERİ SİSTEMDE YER ALACAK

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı, rektörlerin performansını ölçmek için bir sistem kurdu. Kurulan sistemde yüksek öğretime geçiş yapacak öğrencilerin tercihlerine rehberlik eden Üni-Veri sonuçları ile tüm kamu çalışanlarının çalıştıkları kuruma dair memnuniyetlerini değerlendiren Kamu-Veri sonuçları da yer alıyor. Kamu-Veri ile ölçülen 56 bin 488’i devlet, 9 bin 884’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 66 bin 372 çalışanın memnuniyeti de kurulan sistem üzerinden rektörlerle paylaşılacak.

DEĞERLENDİRME RAPORU SUNULACAK

Asistanlardan idari personele, yönetimden öğrencilere kadar pek çok kişinin memnuniyeti, piyasanın mezun değerlendirmesi de sistemde yer alacak. Sistem üzerinden rektörlerin hedeflediklerinin ne kadarını gerçekleştirdikleri tespit edilecek. Rektörler, 1 yılın sonunda performanslarını kendine ait bir şifre ile sistem üzerinden görebilecek. Değerlendirmelerin sonucu olumlu ise kendilerine teşekkür edilecek, eğer kötüyse uyarılacak ve kendisini düzeltmesi için fırsat tanınacak. Yapılan çalışma kapsamında memnuniyete göre üniversiteye kaynak aktarımı da yapılabilecek. Tüm bu değerlendirme raporları Cumhurbaşkanlığına da sunulacak. Şuan sistem rektörlerin büyük bir kısmına ulaşmaya başladı. Kısa zamanda bütün rektörlere ulaşması öngörülüyor.

#Eğitim
#Üniversite
#Rektör
#Recep Tayyip Erdoğan
#Karne
5 yıl önce