|

RTÜK Başkanlığına İlhan Yerlikaya seçildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına, AK Parti kontenjanından seçime katılan İlhan Yerlikaya seçildi.

Yeni Şafak
12:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:41 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

RTÜK Başkanlığına, AK Parti kontenjanından seçime katılan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya seçildi.



RTÜK'ten yapılan açıklamada, "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 36. maddesi gereğince, Üst Kurul Başkanı ve Başkan Vekili seçimi ile Üst Kurul gündeminde yer alan diğer konular için 22 Temmuz 2015 tarihinden beri Üst Kurul Üyesi Arif Fırtına'nın başkanlığında toplanmaktadır.



Bugün gerçekleştirilen toplantıda, yapılan oylamalar sonucunda Üst Kurul Üyesi Prof. Dr. İlhan Yerlikaya Üst Kurul Başkanlığına, Üst Kurul Üyesi Esat Çıplak Başkan Vekilliğine seçilmişlerdir" denildi.



İlhan Yerlikaya kimdir?


İlhan Yerlikaya, 20 Aralık 1960'ta Konya Meydanlı'da doğdu.



Öğretim Üyesi Prof. Dr; Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede, doktorasını İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.



Adıyaman Besni'de öğretmen, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak görev yaptı.



Yardımcı doçent olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliğinin ardından Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı ve İİBF Dekan Yardımcılığı yaptı. İletişim bilimleri genel gazetecilik alanında doçent ve profesör oldu.



Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak görev yaptı. 2005 yılında RTÜK Üyeliğine seçildi. 2009-2011 yılları arasında RTÜK Başkan Vekilliği görevini yürüttü.



25.11.2015 tarihinde RTÜK Başkanlığına seçildi.



Yayınlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yerlikaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.


#rtük
#rtük başkanı
#ilhan yerlikaya
#İlhan Yerlikaya kimdir?
8 yıl önce