|

RTÜK''e şikayet yağdı

Şefkat Tepe dizisinde ''uydurma peygamber rüyası''nı 3 günde 2 bin 954 kişi şikayet etti. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de RTÜK''ün üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Ayfer Mallı
00:00 - 15/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:59 - 14/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
RTÜK''e şikayet yağdı
RTÜK''e şikayet yağdı

Şefkat Tepe dizisinde ''uydurma peygamber rüyası''nı 3 günde 2 bin 954 kişi şikayet etti. RTÜK İzleme Dairesi''ne yapılan şikayetler ''Program Kaldırılsın'' kriterlerinde toplandı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Peygamberimizin televizyon dizisinde reklam konusu yapılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyerek RTÜK''ün de üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

MANEVİ VARLIĞI İNCİTİLDİ

Emrullah İşler''in sözlerinden sonra gözler RTÜK''e çevrildi. Şefkat Tepe dizisinin istismar sahnesiyle ilgili RTÜK İletişim Merkezi''ne 11-13 Şubat tarihleri arasında yapılan şikayet sayısı 2 bin 954''e yükseldi. İzleyiciler RTÜK''e gönderdikleri şikâyetlerinde Peygamber Efendimizin dizinin o sahnesinde yer alış biçimiyle ilgili olarak dini istismar yapıldığı ve Peygamberimizin manevi varlığının incitildiği görüşünü dile getirdiler.

Çaresizliğin göstergesi

Hz. Peygamberin bir dizide reklam aracı olarak kullanılması ve hatta siyasi emellere alet edilmesinin çok çirkin olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ''Burada da hükümetle girdikleri kavgada ''Hz. Peygamber de bizim yanımızda'' mesajını vermek istiyorlar, ama bunun aynı zamanda bir çaresizliğin göstergesi olarak okunması lazım'' şeklinde konuştu.


10 yıl önce